Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2013 / Július 20, Szombat

 

Előadás

Webnapló
klóz dö hárt, klóz dö dór régi zsinagóga, zsinórpadlás egy teát na mi lesz még? egy óra a kozmoszról - hawking tartuffe - respect, gyerekek! potméter- és kábelrengeteg halottaskönyv kopi pészt - önplagizálok beszélő tárgyak1 tahó e vagy? olyan szakadós ma a szál rájátszás - másik kabát és haza alföldi mint csáknorisz szpíking bádíz nem meghalni, ez a lényeg vagy-vagy keserű kávé, ha fehér kemény alföldi-csáki könyv - a nézőtér kémiája miért szeretem alföldit? elkezdődött

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Horváth Mihály Gimnázium (Szentes): A legnagyobb magyar - ősbemutató

20. Szombat 17:00     Klauzál tér

30'

szereplők: Abdulrachimzai Amina, Bali Gergő, Fialka Renáta, Gajdán Márta, Jerkus Koppány, Koncz Karolina, Kovács Bella, Martinkovics Máté, Mészáros Ágoston, Mészáros Martin, Nyárí Luca, Pallagi László, Rácz Eszter, Török Évi, Török Sára

A Széchenyi István Nemzeti Színiakadémia pályázatot hirdet: megalakul a Magyar Nemzeti Válogatott Színész Gárda – amelyhez pályakezdő fiatal színészek csatlakozhatnak. Pályázni színművész diplomával és önéletrajzzal lehet, a felső korhatár 25 év. A felálló MNVSZG feladata a köz szolgálata lesz: színművészeti tevékenységükkel a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozása és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzése és fejlesztése. Az önéletrajzokat az erre a feladatra alapított Magyar Nemzeti Színiakadémiai Grémium bírálja el első körben; majd ugyanezen Grémium meghallgatást tart az első körben állva maradt jelölteknek. A meghallgatáson a jelöltek egyéni és közös produkciók - vers, próza, ének, tánc - során bizonyítják a meghirdetett feladathoz való felkészültségüket.
A pályázat kiemelt célja a munkahelyteremtés is: előnyt élveznek azok a színművészek, akik a pályázat beadása időpontjában állástalanok. A válogatási procedúra végén az eredményhirdetés ünnepélyes körülmények között történik meg: a Nemzeti Eredményhirdetésen jelen lesznek Magyarország legfőbb közjogi méltóságai.

A szentesi drámaisok, akik idén nyolcadik alkalommal lesznek a fesztivál vendégei, újra figyelemfelkeltő utcai előadást készítenek, amely mindannyiunk számára izgalmas, aktuális kérdéseket feszeget – a fiatal generáció szemszögéből.

www.hmg.hu
Az előadást támogatta:

Szeged MJV Önkormányzata

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció