Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2013 / Július 25, Csütörtök

 

Előadás

Webnapló
klóz dö hárt, klóz dö dór régi zsinagóga, zsinórpadlás egy teát na mi lesz még? egy óra a kozmoszról - hawking tartuffe - respect, gyerekek! potméter- és kábelrengeteg halottaskönyv kopi pészt - önplagizálok beszélő tárgyak1 tahó e vagy? olyan szakadós ma a szál rájátszás - másik kabát és haza alföldi mint csáknorisz szpíking bádíz nem meghalni, ez a lényeg vagy-vagy keserű kávé, ha fehér kemény alföldi-csáki könyv - a nézőtér kémiája miért szeretem alföldit? elkezdődött

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Fehér Ferenc (Budapest): Running

25. Csütörtök 22:30     Régi Zsinagóga

50'

táncosok: Yumi Osanai, Fehér Ferenc
jelmez: Simon Judit
fény, hang: Kovácsovics Dávid
szakmai konzultáns: Mándy Ildikó
koreográfia, zene: Fehér Ferenc

Running, vagyis elfutni a már megszokott világunkból. Minden idegen és ismeretlen, ettől félelmetes. Eltűnnek a jól ismert kapaszkodók. Lények vagyunk. Futni, lassulni, megállni. Az előadás a ritmikus váltásokra, a szereplők dinamikájára, valamint a precíz együttműködésre alapoz.

„A nyugtalanító felütéskor, majd a befejezéskor a mezítlábas alakok zaklatottan rohangálnak a díszlettelen térben, és többször összeütköznek. Mindaz, ami a köztes időben történik: lúdbőröztetően makulátlan, kidolgozott, mégis természetes és fölkavaró. Merthogy az ösztönösen drámai alkatú, szóló- és magányspecialista Fehér mindvégig a társra találásról (illetve annak illúziójáról), a kötődésről-elszakadásról beszél. Apránként, lépésről lépésre mutatja meg, hogyan alakul ki a (vak) bizalom, a testiség nélküli intimitás két ember között – akik azonban valójában egyek; legalábbis egyek lesznek, ébren és álomban is. Olyanok, mint az egypetéjű, és néha, mint az összenőtt, sziámi ikrek. Ha a másikra néznek, önmagukat látják. (...)
Fehér Ferenc a – harmóniát nem elutasító muzsikára komponált – tiszta táncban hisz, azt műveli. Nem követi a trendet (blődli-blöff). Perfekcionista és lírai, precíz és zsigeri, kortárs egzisztencialista és klasszikus. A Running a műfaj – s a karrier egyik – csúcsteljesítménye, egy nagy találkozás lenyomata. Póztalan, nemes táncköltészet. Akár egy haiku a szürkületről vagy a napnyugtáról.”

Horeczky Krisztina: Precíz és zsigeri, Népszabadság

www.ferencfeher.hu

Produkciós partner: Katlan Csoport
Támogatók: NEFMI, NKA, Műhely Alapítvány, Katlan Csoport
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció