Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2013 / Július 26, Péntek

 

Előadás

Webnapló
klóz dö hárt, klóz dö dór régi zsinagóga, zsinórpadlás egy teát na mi lesz még? egy óra a kozmoszról - hawking tartuffe - respect, gyerekek! potméter- és kábelrengeteg halottaskönyv kopi pészt - önplagizálok beszélő tárgyak1 tahó e vagy? olyan szakadós ma a szál rájátszás - másik kabát és haza alföldi mint csáknorisz szpíking bádíz nem meghalni, ez a lényeg vagy-vagy keserű kávé, ha fehér kemény alföldi-csáki könyv - a nézőtér kémiája miért szeretem alföldit? elkezdődött

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Dimitri Színházi Iskola (Svájc): Raúl „Nene” Vargas Torres (Kolumbia): Én vagyok te

26. Péntek 22:30     Régi Zsinagóga

60'

alkotó-előadó: Raúl „Nene" Vargas Torres
fény, hang: Luca Sartori
bábkészítő: Laura Belli
díszlet: Raúl „Nene” Vargas Torres
szakmai mentor: Davide Giovanzana
dramaturgiai tanácsadó: Felipe García
kutatási tanácsadók: Andrea Ruíz, Richard Weihe

A cirkuszi és fizikai színházi elemekből, abszurd és szürreális képekből építkező, szöveg nélküli produkció az emberi viselkedést, valamint a hatalommal, a vallással, a szerelemmel, a szenttel és a profánnal való kapcsolatunkat állítja középpontjába. Az előadásban a latin-amerikai történelem általunk is jól ismert fordulatai, élethelyzetei köszönnek vissza, elsődlegesen a diktatórikus berendezkedésű állam és az elnyomott állampolgár viszonyrendszere.
A produkciót létrehozó és játszó Raúl „Nene" Vargas Torres kolumbiai előadóművész (és akrobata, zsonglőr), aki jelenleg a svájci Dimitri Színházi Iskola (Scuola Teatro Dimitri) színházművészeti mesterszakának végzős hallgatója. Eddigi pályafutása során számos cirkuszi és színházi társulattal dolgozott együtt Dél-Amerikában és Európában, és folyamatosan képezte magát neves fizikai színházi előadók és cirkuszművészek kurzusain. Az előadás több fesztiválon vendégszerepelt az elmúlt évben, Magyarországon februárban a SZEM-en, a „Színházi Egyetemek Miskolcon" találkozón mutatkozott be és aratott osztatlan sikert mind a közönség, mind a fesztiválon fellépő társulatok körében.

www.teatrodimitri.ch
Az előadást támogatta:

Szeged MJV Önkormányzata

Nemzeti Kulturális Alap

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció