Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2013 / Október 10, Csütörtök

 

Előadás

Webnapló
klóz dö hárt, klóz dö dór régi zsinagóga, zsinórpadlás egy teát na mi lesz még? egy óra a kozmoszról - hawking tartuffe - respect, gyerekek! potméter- és kábelrengeteg halottaskönyv kopi pészt - önplagizálok beszélő tárgyak1 tahó e vagy? olyan szakadós ma a szál rájátszás - másik kabát és haza alföldi mint csáknorisz szpíking bádíz nem meghalni, ez a lényeg vagy-vagy keserű kávé, ha fehér kemény alföldi-csáki könyv - a nézőtér kémiája miért szeretem alföldit? elkezdődött

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Kaposvári Egyetem Művészeti Kar IV. évfolyam: Moliére: Tartuffe

10. Csütörtök 16:00     Horváth Mihály Gimnázium, Szentes

120'

A kaposvári színészhallgatók rendhagyó tantermi előadást hoztak létre. A próbafolyamat során megismerkedtek Moliére klasszikus szövegének mélyrétegeivel, a klasszikus vígjátéki szituációk működésével, ezáltal pedig közvetve a lélektani realista színjátszás legalapvetőbb fogásaival is. A Parti Nagy Lajos-féle roncsolt nyelv elsajátítása és működésének megértése viszont külön nehézséget jelentett.
Az alkotók szeretnék a közönséget közvetlenül megszólítani: az intim közelségben, gyakorlatilag üres térben zajló előadás a nézőkhöz közel viszi azokat a témákat és problémákat, melyek a modernizált klasszikus szöveg szereplőit foglalkoztatják: képmutatás és hűség, csalás és szeretet, mindez fiatalos, friss lendülettel, élő zenével kísérve.

„Mert az igazság az, hogy ma nincs vigyázó, bölcs hatalmasunk, aki az ájtatosság és kétszínűség ellenében rendbe tenné a vakhit burjánzó ostobaságából következő önsorsrontást. És nem, a Kaposvári Egyetem előadása korántsem az aktuálpolitika bulvárszintjén fogalmazza meg ezt az állítást, de Orgon vakhitre épülő személyes történetét transzparenssé és fájdalmasan jelenidejűvé tudja tenni, miközben nem felejt el  szórakoztatni sem.”
Zsedényi Balázs: Haza lehet menni, 7ora7.hu

www.ke.hu

Sorvezető – a MASZK Egyesület beavató színházi nevelési programjának előadása.

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció