Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2013 / Október 08, Kedd

 

Előadás

Webnapló
klóz dö hárt, klóz dö dór régi zsinagóga, zsinórpadlás egy teát na mi lesz még? egy óra a kozmoszról - hawking tartuffe - respect, gyerekek! potméter- és kábelrengeteg halottaskönyv kopi pészt - önplagizálok beszélő tárgyak1 tahó e vagy? olyan szakadós ma a szál rájátszás - másik kabát és haza alföldi mint csáknorisz szpíking bádíz nem meghalni, ez a lényeg vagy-vagy keserű kávé, ha fehér kemény alföldi-csáki könyv - a nézőtér kémiája miért szeretem alföldit? elkezdődött

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Radikális Szabadidő Színház: Weiner Sennyey Tibor: Szapphó - tragikomédia

08. Kedd 19:30     Régi Zsinagóga

120'

„Szép ifjak, ti csak bíborövű múzsáknak áldozzatok / és zengő lanton kísérjétek a jó ívű dalt. / Ám az én bőröm már nem puha pázsit, hajam sem / hollófekete éj, melyben szerelmes kéznek / csak csoda csillag és varázs virágok nyílnak.”

A darab helyszíne Leszbosz szigetén Mütiléné városa. Szapphó egy leányiskola igazgatója, konkurensei - Gorgó és Androméda – tehetségkutató versenyt hirdetnek, ahol a lányoknak nem csak csinosságukkal, hanem szellemi képességükkel is ki kell tűnniük. Közben az aktuális türannosz ellen politikai összeesküvés készülődik, melybe a fiatalok körében népszerű Szapphót éppúgy szeretnék bevonni, mint befolyásos költőtársát, Alkaioszt is.

Művészet és hatalom viszonyát tárgyalja Weiner Sennyey Tibor első drámája.
Mit jelent valójában az otthon és a hazaszeretet?
Lepaktálhat-e egy művész a politikával?
Mi a költészet célja?

A darab a Katona József drámapályázat egyik nyertese volt 2013-ban. A társulat egy hazai turné után, miskolci, debreceni, pécsi és budapesti fellépéseket követően Spanyolországban egy egyetemi színházi fesztiválon vendégszerepel az előadással.
A Radikális Szabadidő Színház 2002-ben alakult az ELTÉ-n egyetemi színházként, azóta független társulattá nőtte ki magát. Előadásaikban a modern és a klasszikus értékeket ütköztetik, változatos formanyelveken teremtenek kortárs és közösségi színházat. Kiemelten fontos számukra a színészi test, a jelenlét ereje, a különleges dramaturgiai megoldások és térhasználat, valamint az expresszív vizualitás. Saját bemutatóik mellett befogadóként az S8pince és a MÜSZI tereibe hívnak előadásokat, emellett  2007 óta szervezik a Színváltások - Egyetemi Színpadok Szemléje fesztivált, valamint rendszeresen tartanak tréningeket, workshopokat.

www.radikalisszappho.blogspot.hu

Támogató: EMMI, NKA, ELTE, Spiritusz Egyesület

Videóbeszámoló a próbafolyamatról:
Kalokagathia - Weiner Sennyey Tibor a Szapphó-ról
Weiner Sennyey Tibor: Szapphó színpadra lép?
Stenszky Cecília: Idonéziában született magyar színdarab
B. D.: Szapphó

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció