Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2013 / Október 07, Hétfő

 

Előadás

Webnapló
klóz dö hárt, klóz dö dór régi zsinagóga, zsinórpadlás egy teát na mi lesz még? egy óra a kozmoszról - hawking tartuffe - respect, gyerekek! potméter- és kábelrengeteg halottaskönyv kopi pészt - önplagizálok beszélő tárgyak1 tahó e vagy? olyan szakadós ma a szál rájátszás - másik kabát és haza alföldi mint csáknorisz szpíking bádíz nem meghalni, ez a lényeg vagy-vagy keserű kávé, ha fehér kemény alföldi-csáki könyv - a nézőtér kémiája miért szeretem alföldit? elkezdődött

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Rájátszás – Felébredt egy ember: Kollár-Klemencz László, Grecsó Krisztián és Erdős Virág estje

07. Hétfő 19:30     Régi Zsinagóga

90'

Az utóbbi évek legizgalmasabb pop-produkciója, a Rájátszás 2011-ben mutatkozott be először a Margó Városi Irodalmi Fesztiválon. A Rájátszásban a magyar pop-rock szcéna legismertebb alakjai, valamint kortárs költők írják újra és játsszák el egymás műveit. Az alkotói folyamatban a költők új szövegeket írnak a zenészek ismert dalaihoz, a zenészek pedig megzenésítik a poéták egy-egy versét. A 30Y, a Kistehén, a HS7 frontemberei értelmeznek újra régi- és mutatnak be friss slágereket a legismertebb hazai kortárs költők szövegeit felhasználva. A Rájátszás játék a szavakkal, a nyelvvel és a zenével.

Kollár-Klemencz László
A BME Tájrendező szakáról érkezett egyenesen az Andersen nevű bandába, ami aztán ’94-ben hazaintegette énekesét Amerikába és szépen fel is oszlott. Így lett ő forgatókönyvíró, rendező, animátor, gyártásvezető, rövidfilmet zeneszerzője, grafikai tervező, látványtervező. Aztán elénekelte a Kistehén dalát 2002-ben. Innentől nem volt megállás: jött a Zene a nyulaknak, a Budapest Bár, a Kistehén Tánczenekar és persze a Rájátszás.
 
Grecsó Krisztián
Szegvárból lett Csongrád, Csongrádból lett Békéscsaba, Békéscsabából lett Budapest. Magyar szakból Bárka, Bárkából Nők Lapja, Nők Lapjából Élet és Irodalom. Pletykaanyuból Isten hozott, Isten hozottból Tánciskola, Tánciskolából Mellettem elférsz. Grecsó Krisztiánból Rájátszó.
 
Erdős Virág
Erdős Virág
az egyik leghíresebb magyar író,
de már sajnos meghalt,
vagyis nem halt meg,
csak mindig nagyon későn jár haza.
 
Erdős Virág
a másik leghíresebb magyar író,
pólókat ír,
szélvédőket,
állítólag ő írta, hogy
„I love Budapest”.
 
www.rajatszas.hu
https://www.facebook.com/RajatszasTovábbi videók itt.

Az SZTE Őszi Kulturális Fesztivállal együttműködésben.

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció