Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

zisz iz di end elégedetten dőljünk hátra my body your landscape elnyújtott fesztivál/elnyújtott randizgatás az ő utcájuk még várni kell jaj a szerelem farkasok órája k2 yorick húha a szívem húha a lelkem a jó toll ricsi dö szörd széthúzott fesztivál

Videók

 

 

my body your landscape

2014.10.15.

10:07


révész róbert fotói


Berger Gyula (HU) & Roos van Berkel (NL):
Your body – My landscape

játékos, könnyed, gyermeki - ezek a jelzők jutottak eszembe, miközben a my body - your landscape-et néztem.

a helyzet tisztán érthető: adott egy féri, adott egy nő, akik valamiért kiválnak a másik számára a tömegből és próbálják játékosan megismerni, felfedezni egymást.
mind akarunk valamit, és mind akarunk valakit, ahogyan a táncosok a színpadon is - a produkció nem veszi véresen komolyan az emberi kapcsolatokat és a megismerés hosszú útját, a táncosok játszanak egymással. talán ez volt a thealteren az egyetlen darab, amikor a színpadon össze is nevetnek.
boldog, felszabadult nevetés ez, tele ígérettel, pedig az imserkedés egy idegennel, akiről azt hisszük, jó lesz nekünk, mindig kockázatos, és magában rejti az elbukás lehetőségét.
felfedezik egymás testét, de ezek a mozdulatok nélkülöznek minden erotikát, inkább játékosak, mint amikor a kis állatok körbeszaglásszák, az orrukkal megbökdösik egymást. rácsodálkoznak egymás és a saját testükre, az érintések mégis oly kedvesek, oly szeretetteliek, hogy az embernek a nézőtéren túlcsordul a szíve. ezeket az érzéseket nem lehet megjátszani, ez a két táncos mélységesen szereti és tiszteli egymást, szinte érzem a saját ujjaimban a jól eső bizsergést,ahogy az ujjaik játszanak a másikéval.

van a felfedezésnek, az ismerkedésnek, a kapcsolatnak egy olyan fázisa, amikor két ember egyszerűen nem tud meglenni egymás nélkül, egymás érintése nélkül. anélkül, ahogy érezné a másikat. a két táncos ezzel a kifogyhatatlan éhséggel tapad egymás testére, testéhez, és ha el is távolodnak, két lépés után újra kényszert éreznek arra, hogy egymáshoz érjenek.
ez a darab egy véget nem érő flirt, mégsem szaglik a színpadról a szexualitás pézsmaillata, hanem inkább a tavaszi eső illatát érezzük, ami nekem a tiszta szerelem megfelelője.

egyre gondolunk, az égiek meg én, előadás után három csepp eső esik a zsina macskakövére, utána pedig egész éjjel szakad. mintha minden bánatunkat, rossz pillanatunkat elmosni akarná, hogy tiszta lappal kezdhessük másnap reggel újra.


a lap tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció