Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2014 / Július 23, Szerda

 

Előadás

Webnapló
zisz iz di end elégedetten dőljünk hátra my body your landscape elnyújtott fesztivál/elnyújtott randizgatás az ő utcájuk még várni kell jaj a szerelem farkasok órája k2 yorick húha a szívem húha a lelkem a jó toll ricsi dö szörd széthúzott fesztivál

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Horváth Mihály Gimnázium (Szentes): Gyűlölni nem…

23. Szerda 17:00     Széchenyi tér

40'

szereplők: Ádám Kornél, Bana Viktória, Egyed Barbara, Jerkus Koppány, Major Anna, Martinkovics Máté, Mátyás Viktória, Németh Áron, Nyáry Luca, Papp Zsombor, Poszler András, Poszler Gabriella, Purosz Leonidasz, Rácz Eszter, Szabó Tamás, Szalai Kinga, Vida Ibolya
rendezőtanárok: Matos Ibolya, Pádár Zsolt

A THEALTER fesztiválokon évek óta rendszeresen fellépő „exek” társulata mindig a gimnázium irodalmi-drámai tagozatán végzettekből áll. A frissen érettségizettekhez csatlakoznak néhányan a korábbi évfolyamokból – így áll össze minden évben más összetétellel a csapat, hogy egy nyári szakmai program keretében előadást hozzanak létre volt tanáraikkal közösen. A tagozat talán legfigyelemreméltóbb produkciói születnek így meg, hisz az alkotók a lehető legszabadabban, iskolai kötöttségek nélkül fogalmazhatják színházzá a világról vallott gondolataikat.
Idei előadásuk címe az Antigoné egyik sorára rímel -„Gyűlölni nem születtem én, szeretni csak” -, ahogy az egész előadás is:
„… hanem régóta vannak itt
Oly férfiak, kik ellenem lázítanak,
Titkon rázzák fejük s nem hajtották nyakuk
Törvényeim jármába engedelmesen.” – mondja Kreón, Thébai frissen hatalomra jutott királya.
Kikből áll a hatalom ellenzéke? Az ellenzék valóban lázít? S ha igen, miért? Gyűlölet hajtja vagy más? Miért vannak elégedetlenek és miért titkon rázzák fejük? Milyen törvények késztetik őket erre? Ki és mi szolgálja a hatalmat? Kit szolgál a hatalom? – teszi fel kérdéseit a szentesiek előadása. Majd e kérdéseknek utánajár; nyomoz, vádol és védekezik, bizonyít és cáfol - hogy végül sor kerülhessen az ítélethozatalra: az esküdtbíróság – a közönség – ítéletére.

www.hmg.hu


A vendégjáték támogatója: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata

 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció