Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2014 / Július 23, Szerda

 

Előadás

Webnapló
zisz iz di end elégedetten dőljünk hátra my body your landscape elnyújtott fesztivál/elnyújtott randizgatás az ő utcájuk még várni kell jaj a szerelem farkasok órája k2 yorick húha a szívem húha a lelkem a jó toll ricsi dö szörd széthúzott fesztivál

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Clipa Theater (Izrael) - Teatr Novogo Fronta (Csehország): Fegyvertelen erőkkel

23. Szerda 18:30     Régi Zsinagóga

60'

szereplők: Idit Herman, Irina Andrejeva, Achilleas Chariskos, Dmitri Tulpanov
rendező: Idit Herman

Az izraeli Clipa Theater és a cseh Teatr Novogo Fronta együttműködéséből született előadás tragikomikus fizikai színházi darab, amely tárgymanipulációs eszközöket használ. A történet háttere egy elhúzódó háború, amely felborítja egy család életét. A fiuk meghal a harcban, a szülők pedig képtelenek megbirkózni a veszteséggel, egymást marják. Egy nap beállít hozzájuk egy szökött katona, és még jobban elszabadul a pokol… Az intolerancia, a gyűlölet és háborús pusztítás megjelenik az emberi kapcsolatokban is, kegyetlen humorral párosulva. Maga az előadás témája is háborús helyzetben született, amikor 2012 novemberében a két társulat alkotói épp a Tel Avivot érő rakétatámadások idején tartózkodtak a városban.

A Clipa Theatert 1995-ben alapította Idit Herman (táncos, rendező) és az orosz származású Dmitri Tulpanov (színész, zenész). Izraelben a vizuális színház műfajában meghatározó a szerepe, hazájukban és külföldön is számos díjat nyert. A szentpétervári gyökerű Teatr Novogo Fronta a cseh fizikai színházi szcéna neves társulata, a kilencvenes évek második felétől dolgoznak Prágában.
Mindkét társulat járt már a THEALTER fesztiválon: a Clipa 1998-ban, a Teatr Novogo Fronta pedig 1998-ban és 2000-ben volt a vendégünk.

A fesztivál alatt, július 24-én és 25-én Idit Herman workshopot tart „A szorongástól a színjátszásig – avagy hogyan alakítsuk át a negatív érzelmeket kreatív energiává” címmel profi és amatőr színészek számára, amely egy nyilvános bemutatóval zárul. A résztvevők saját rossz élményeiket, negatív érzéseiket (szorongás, félelem, konfliktus-helyzetek) osztják meg egymással, majd ezekből komikus jeleneteket készítenek, amelyekbe szimbolikus jelentéssel felruházott hétköznapi tárgyakat emelnek be. A maximum 10 főt fogadó, kommunikatív angol nyelvtudást igénylő workshopra a maszk@maszk.hu email címen lehet jelentkezni július 22-ig.www.clipa.co.il
www.tnf.cz

A vendégjáték támogatói: Cseh Centrum, Izrael Állam budapesti Nagykövetsége

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció