Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2014 / Július 18, Péntek

 

Előadás

Webnapló
zisz iz di end elégedetten dőljünk hátra my body your landscape elnyújtott fesztivál/elnyújtott randizgatás az ő utcájuk még várni kell jaj a szerelem farkasok órája k2 yorick húha a szívem húha a lelkem a jó toll ricsi dö szörd széthúzott fesztivál

Részletes információ

Oldal nyomtatása

THEALTER Tea for Two workshopok: Bemutató - tréningvezető: Urbán András

18. Péntek 19:00     Régi Zsinagóga

60'

THEALTER Tea for Two workshopok
Hallasd a hangod! – Antigoné Reloaded

A THEALTER hagyományaihoz híven idén is képviselteti magát az utánpótlás, akiktől kíváncsiságot és odaadást várunk, és akikre – közönségünkkel együtt – mi is nagyon kíváncsiak vagyunk.
A fesztivál programjának újra kiemelt része a műhelymunka. A színházi képzésben résztvevő fiatalok részére meghirdetett kurzusoknak ugyanaz a kiindulópontja – az Antigoné komplex konfliktusrendszere –, de a hangsúlyok megteremtésében, a feldolgozásban szabad a tér.
Valamennyi alkotócsoport mellett dolgozni fog egy, a színházi írás iránt érdeklődő fiatal, aki egyfajta próbanaplót vezet blog formájában. Nem titkolt célunk a programmal, hogy ne csak mi ismerjük meg jobban a fiatalokat, hogy hogyan gondolkodnak a színházról, hanem az is, hogy ők is megismerjék egymást, olyan alkotókkal dolgozhassanak a kurzusokon, akikkel korábban nem – és hogy e mellett kiváló hazai, határon túli és külföldi előadásokat is lássanak.

Urbán András
Jászai Mari- és Párhuzamos Kultúráért-díjas rendező, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vezetője, a 24. THEALTER kiemelt meghívottja. Egyesületünk 2003 óta 13 előadást készített Urbán Andrással koprodukcióban, amelyek az elmúlt évtizedben 3 kontinens fesztiváljain arattak nagy sikert, nyertek el számos szakmai díjat. Az idei fesztiválon Urbán András rendezőként a Rózsák (Kosztolányi Dezső Színház), illetve a Neoplanta (Újvidéki Színház) című előadásokkal lesz jelen.

A kurzus időpontja: 2014. július 14-18.
Tréningbemutató: 2014. július 18., 19.00, Régi Zsinagóga

Résztvevők: Kis Virág, Markó Ildikó, Mesés Gáspár, Németh Ágnes, Ötvös Kinga, Simony Attila, Szántusz Noémi, Szitás Balázs

Blogger: Benczur Kata
A blogot szerkeszti: Jászay Tamás, Drubina Orsolya

A workshop támogatója: NKA Színház- és Táncművészet Kollégiuma

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció