Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2014 / Július 26, Szombat

 

Előadás

Webnapló
zisz iz di end elégedetten dőljünk hátra my body your landscape elnyújtott fesztivál/elnyújtott randizgatás az ő utcájuk még várni kell jaj a szerelem farkasok órája k2 yorick húha a szívem húha a lelkem a jó toll ricsi dö szörd széthúzott fesztivál

Részletes információ

Oldal nyomtatása

THEALTER Tea for Two workshopok: Bemutató - tréningvezetők: Gemza Péter-Mészáros Tibor és Horváth Csaba

26. Szombat 19:00     Régi Zsinagóga

60'

THEALTER Tea for Two workshopok
Hallasd a hangod! – Antigoné Reloaded

A THEALTER hagyományaihoz híven idén is képviselteti magát az utánpótlás, akiktől kíváncsiságot és odaadást várunk, és akikre – közönségünkkel együtt – mi is nagyon kíváncsiak vagyunk.
A fesztivál programjának újra kiemelt része a műhelymunka. A színházi képzésben résztvevő fiatalok részére meghirdetett kurzusoknak ugyanaz a kiindulópontja – az Antigoné komplex konfliktusrendszere –, de a hangsúlyok megteremtésében, a feldolgozásban szabad a tér.
Valamennyi alkotócsoport mellett dolgozni fog egy, a színházi írás iránt érdeklődő fiatal, aki egyfajta próbanaplót vezet blog formájában. Nem titkolt célunk a programmal, hogy ne csak mi ismerjük meg jobban a fiatalokat, hogy hogyan gondolkodnak a színházról, hanem az is, hogy ők is megismerjék egymást, olyan alkotókkal dolgozhassanak a kurzusokon, akikkel korábban nem – és hogy e mellett kiváló hazai, határon túli és külföldi előadásokat is lássanak.


Gemza Péter-Mészáros Tibor
Gemza Péter táncos, koreográfus, rendező, a debreceni Csokonai Színház igazgató-helyettese, művészeti vezetője. 1994-től folyamatosan Franciaországban dolgozik, Nagy József társulatában. 2001 óta rendszeresen tanít, az előadásokhoz kapcsolódó workshopokat vezet elsősorban Franciaországban, hivatásos és amatőr táncosoknak egyaránt. 2009 óta tanít a Kaposvári Egyetem színművész szakán. Gemza Péter első alkalommal 1992-ben, a Jászberényi Pont Színház csapatának tagjaként lépett fel a THEALTER fesztiválon, idén a Samuel Beckett novellája alapján készült Első szerelem című előadással lesz jelen, melyet Mészáros Tibor, a debreceni Csokonai Színház művésze ad elő.
A kurzus időpontja: 2014. július 20-26.
Tréningbemutató: 2014. július 26., 19.00, Régi Zsinagóga
Résztvevők: Deli Szófia, Fekete Balázs, Fülöp Tamás, Kovács Emese, Kovács Tamás, Seprenyi László, Svégel Fanni
Blogger: Kovács Bea

Horváth Csaba
Harangozó-díjas táncos, koreográfus, rendező, a Forte Társulat, valamint a Székesfehérvári Vörösmarty Színház tánctagozatának vezetője, a tavalyi THEALTER kiemelt meghívottja. Első alkalommal 2001-ben, a Közép-Európa Táncszínház Ős K. című produkciójával volt a vendégünk, idén az Irtás című előadással lesz jelen rendezőként a fesztiválon.
A kurzus időpontja: 2014. július 20-26.
Tréningbemutató: 2014. július 26., 19.00, Régi Zsinagóga
Résztvevők: Bartos Ágnes, Gábri Nikolett, Hasenfratz-Szegvári Júlia, Jerkus Koppány, Kovács Vecei Fanni, Martinkovics Máté, Mészáros Blanka, Móga Piroska, Simoncsics Dániel, Wrochna Fanni
Blogger: Balázs Nóra

A blogot szerkeszti: Jászay Tamás, Drubina Orsolya

A workshop támogatója: NKA Színház- és Táncművészet Kollégiuma

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció