Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2014 / Október 14, Kedd

 

Előadás

Webnapló
zisz iz di end elégedetten dőljünk hátra my body your landscape elnyújtott fesztivál/elnyújtott randizgatás az ő utcájuk még várni kell jaj a szerelem farkasok órája k2 yorick húha a szívem húha a lelkem a jó toll ricsi dö szörd széthúzott fesztivál

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Berger Gyula (HU) & Roos van Berkel (NL): Your body – My landscape

14. Kedd 19:30     Régi Zsinagóga

60'

koreográfia, tánc: Roos van Berkel, Berger Gyula
koreográfiai tanácsadó: Irene Schaltegger
díszlet: Martina Bauer
zeneszerző: Márkos Albert
fényterv: Árvai György
fénytechnikus: Szabon Balázs
produkciós asszisztens: Matthia Jansen

Zaklatottság: érintettség.
Zaklatottság: mozgás, felbolydulás, megdöbbenés, megrökönyödés, nyüzsgés, lázadás, izgalom, izgatottság, zavarkeltés, nyughatatlanság, megakasztás, riasztás, zavarodottság, zűrzavar.

Minden nap számtalan találkozást hoz – elhaladtok egymás mellett az utcán, kicsit elbeszélgettek a pénztárnál, és a hátatok egymáshoz dörzsölődik a villamoson csúcsforgalom idején. És néha egy-egy ilyen találkozás felkavar benned valamit. Zaklatottság. Egy érzés, ami izgalomba hoz, felkavar és elbűvöl. Egy érzés, ami arra késztet, hogy kinyújtsd a kezedet, és hogy visszanézz, amint továbbhaladtál.

Egy nyilvánvaló érzelmet vizsgálunk és azt a viselkedésünket, amely az érzelemből ered.

Zaklatottság. Egy erőteljes szó, sokféle jelentésárnyalattal. Meghitt hangulatot teremtünk, amelyben a megismerés és az egyetértés uralkodik, nem pedig a félreértés és a súrlódás.

A „Your body – My landscape” Berger Gyula és Roos van Berkel első koreográfiai együttműködése. Szeptember végén Kölnben adják elő, a szegedi vendégjáték után pedig Budapesten a Bakelitben lesz látható.
“Egy szerelem személyes történetén keresztül mesél a valamennyi kapcsolatban benne rejlő kalandról, a másik ember, és általa önmagunk felfedezésének lehetőségéről a Your Body – My Landscape (magyarul: a te tested az én tájam) című táncelőadás. (...)
[A táncosok] játékosan kísérletezve, felváltva emelik és tartják egymást, cserélgetve a tápláló, aktív, és a befogadó, passzív szerepet. Ám harmonikus duettjük egyszerre új dinamikával, (mindennapi) feszültséggel, ellentétekkel telik meg. Váltakozva vadítják és szelídítik egymást, valójában inkább önmagukkal, nem egymással harcolva.”

Bálint Orsolya: Közös világ, Vasárnapi Hírek

www.ybml.wordpress.com

Az előadás a DACS - Hollandia, királyság! rendezvénysorozat keretein belül valósul meg.
Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Amsterdam School of the Arts, L1 Egyesület, Műhely Alapítvány

Együttműködő partnerek: Zéró Balett, LMAnalysis Movement Analysis & Research (NL), MASZK Egyesület (Szeged), Holland Királyság Nagykövetsége (Budapest)
Az előadást támogatta:

Nemzeti Együttműködési Alap

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció