Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2014 / Május 23, Péntek

 

Előadás

Webnapló
zisz iz di end elégedetten dőljünk hátra my body your landscape elnyújtott fesztivál/elnyújtott randizgatás az ő utcájuk még várni kell jaj a szerelem farkasok órája k2 yorick húha a szívem húha a lelkem a jó toll ricsi dö szörd széthúzott fesztivál

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Nylon Group (Budapest): Burok - nem vészesen interaktív celofán-happening

23. Péntek 19:30     Régi Zsinagóga

60'

alkotók: Eke Angéla, Márkus Sándor, Néder Panni, Fekete Mátyás, Szűcs Petra, Mocsár Zsófia

A tavaly ősszel alapított Nylon Group színházi formáció a báb-színház-látvány-happening-gasztronómia ötvözésével kísérletezik. Alapítói, Eke Angéla és Márkus Sándor tavaly végeztek a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábszínész szakán, Meczner János és Csizmadia Tibor osztályában. A Burok című bemutatkozó előadásuk Eke Angéla egyetemi vizsgadarabját, a Kisasszonyt gondolja-fűzi tovább, amely 2013-ban több európai városban (Ghentben, Stockholmban, Tournaiban) vendégszerepelt különböző színházi fesztiválokon, Belgiumban emellett Young Talent díjjal is jutalmazták.

Jönni bármilyen ruhában lehet, legalább félig éhesen, de már nem szomjasan, nyitott érzékszervekkel. Oldottan. A részvétel foka? Pont annyira, amennyire.
„A Burok két elkülönülő részből álló, eklektikus és az eklektikát fókuszba állító formai kísérletezés, a színházról szóló kérdésfeltevések játékos és ötletes minimaratonja. Egy nő eszmélésétől, nőiségére ráébredésétől, metaforikus vagy akár szó szerint értett születésétől jutunk el a párválasztáson át az esküvőig és az ott felmerülő kételyekig. Eke Angéla először a báb, a bábozás formáira kérdez rá: egészen egyedi atmoszférájú mozgásszínházi kezdőperformanszában egy levegővel telifújt nejlonburokban, és abból, mint a habokból Vénusz, kikelve, "bábozik" az anyaggal, az őt körülvevő térrel: a minimállátványba gyúrva életet, animálva, ami a keze ügyébe kerül. Nem ez a bábozás definíciója?
Az árnyjátékként, ironikus jelzések sorával a háta mögött megelevenedő férfieszmény, Márkus Sándor megjelenése aztán átrendezi a helyzetet…”

(Kovács Bálint: Bábszínház 18 éven felülieknek, egyfelvonas.postr.hu)

www.facebook.com/nylongroup


Jegyár: 800 Ft, diákigazolvánnyal: 500 Ft

Az előadást támogatta:

Nemzeti Együttműködési Alap

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció