Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2014 / Július 23, Szerda

 

Előadás

Webnapló
zisz iz di end elégedetten dőljünk hátra my body your landscape elnyújtott fesztivál/elnyújtott randizgatás az ő utcájuk még várni kell jaj a szerelem farkasok órája k2 yorick húha a szívem húha a lelkem a jó toll ricsi dö szörd széthúzott fesztivál

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Dányi Viktória – Molnár Csaba – Vadas Zsófia Tamara (Budapest): Nyúzzatok meg!

23. Szerda 20:00     Kisszínház

60'

koreográfus-előadók: Dányi Viktória, Molnár Csaba, Vadas Zsófia Tamara
zene: Czitrom Ádám, Porteleki Áron
díszlet: Terebessy Tóbiás
jelmez: ARTISTA
fény: Dézsi Kata
produkciós vezető: Rácz Anikó

„holnaptól megváltozom, de nem garantálom, hogy olyanná válok, amilyenné te szeretnéd, hogy váljak
egyébként már tegnap óta más vagyok, csak nem vetted észre,
észre sem veszel
érthető, hisz tegnap este már eltűntem
ne nézz így rám
olyan vagy, mint anyád
anyáddal én nem sokra megyek
vagy vele kéne kezdenem
de mit
leköltözöm vidékre
ott jobb a levegő”


Öten mesélnek kapcsolataikról, szerelmeikről, viszonyaikról, majd leképezik, lecsupaszítják, lenyúzzák és elemeire bontják őket, hogy közelebb kerülhessenek hozzájuk. A változó térben, a tánc és zene szövetéből formát öltő jelenetek ráközelítenek egy-egy élethelyzetre, mely folyamatos átalakulások során újabb és újabb értelmet kap. Mind a tánc, mind a zene szélsőséges fizikai és érzelmi végletek között cikázva hol gerjesztik, hol kioltják egymást. Hasonlóképp, a darab különböző előadói műfajokat csúsztat egymásra.
A kapcsolatok groteszk mivoltát bemutató előadás – szerkezetét és alkotói módját tekintve – asszociációs struktúrákat követ. Játékosan, szeretetből nyúzunk, vállalva a padló erejét.




Dányi Viktória, Molnár Csaba és Vadas Zsófia Tamara fiatal „tánccsinálók“. Először a Bloom! társulat 2012-es darabjában (Közel a vég) dolgoztak együtt, ezúttal azonban a társulattól függetlenül, önálló alkotókként fogalmazták meg és állították színpadra gondolataikat. A folyamathoz két fiatal zenész (Czitrom Ádám és Porteleki Áron) is csatlakozik, akiket nemcsak kísérletező zenéjükkel, de szereplésükkel is behívnak kreatív együttműködésükbe.

A Nyúzzatok meg! megkapta a 2013-as év legkiemelkedőbb hazai kortárs táncelőadásainak járó Lábán Rudolf-díjat, emellett a nagy múltú európai kortárstánc hálózat, az Aerowaves szakmai zsűrije tavasszal több száz jelentkező közül beválogatta az előadást az évad legjobb, fiatal alkotók által készített kortárstánc produkcióit felvonultató Aerowaves Spring Forward fesztiválra.

Támogatók: Trafó Kortárs Művészetek Háza, SÍN Kulturális Központ, Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció