Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / blog jr.

 

Webnapló

 

 

Leszámolás

2016.07.26.

Balázs Nóra

A Trojka Színházi Társulás holnapi Orlando-bemutatója miatt ma rövidített (és annál sűrűbb) program vár ránk. Az Agóra nevű új helyszínen a teremre várva nyári gyerektáborok kellős közepébe csöppenünk. Az előtérben összetolt asztaloknál jókora erőfeszítésünkbe kerül a témánál maradni: úgy tűnik, hogy ha beszéd nem is, de ének lesz a workshopon.Nem kis kontraszt van abban, ahogy Ivo Dimcsev Icure című dalát hallgatjuk a gyerekzsivaj közepén. Dimcsevhez a nemek közti váltás, az átöltözés groteszk idézőjelbe tétele, stilizálása kapcsán jutunk. Bennem rögtön átfut, hogy el kellett volna hoznom Szegedre az I cure-kártyámat, vagy még inkább mindig nálam kellene lennie, emlékeztetőül, hátha akkor nem felejtem el átengedni magamon az előadásokat. Kíváncsi vagyok, milyen többletértelmezést nyer majd a workshopon összeálló anyag Dimcsev dalától.


A terembe bejutva a tegnapról már ismert bemelegítő gyakorlatok következnek. Kinek van izomláza? – kérdi Attila, majd a felnyújtott kezek láttán vidáman közli: nekem nincs. A gyakorlatok mindenesetre mintha könnyebbnek tűnnének, és észrevétlenül folynak át megszerkesztett mozdulatsorokba. Az egymással szemben felálló két csapat mintha támadásba lendülne: a közepedet mozgasd, az vezet, ő néz. Hamar kiderül, hogy a csoport összeszokottsága híján nehezünkre esik ugyanazt az ütemet tartani.


Következik tehát a leszámolás! Na nem úgy – teszi hozzá Attila, majd a megfelelő ritmus megtalálása után még egy beszámoló résztvevőt is kinevez. Nem is olyan egyszerű ez, eltalálni az előre megbeszélt öt-hat-hét-nyolcat! A helyzet már egészen rendelkezőpróbára kezd hasonlítani, ezért – most vagy soha – inkább szólok, hogy én színpadra talán mégsem... A pillanatra megborult rend hamar visszaáll (így legalább mindenkinek lesz párja), én meg majd máshonnan nézve dokumentálom tovább az eseményeket. 


(Tea for Two workshop Soós Attilával, 2. nap)a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció