Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / blog jr.

 

Webnapló

 

 

Mire nem elég 24 óra?

2016.07.27.

Dohy Anna


Megmásztuk a zsinagóga falát, próbáltunk a vécében, fa tetején, ástunk sírt, volt üvöltözés, bozótfutás, elázás, köpködés (főleg köpködés). Hát igen. Ma eljutottunk a holtpontra, és talán túl is lendültünk rajta.


Eljött az a pillanat is, hogy a résztvevők saját kreativitása hangsúlyt kaphatott. Ha már jó a szöveg (tehát a hanghordozás, hangsúly nem mond ellent a szavak értelmének), a karakter színezgetésére mindenkinek meglehetnek a saját egyéni javaslatai. Ezek, ha nem is találnak okvetlen tetszésre, hozzájárulnak a végleges megoldás megtalálásához.

Eltűnni látszanak a gátlások. Ma már konkrét jeleneteket próbáltunk és nagyrészt a szöveg is fejből ment, így egyre mélyebbre lehet ásni a jelenetekben. Úgy ennyire mélyre:


 
A pontok és vesszők még mindig mumusok, de ha a pár alapszabályt betartod, már nem lehet nagy baj: a hangsúly a neveken, igéken, kérdőszavakon, ne énekelj, zárd le a mondatot, kösd össze a megfelelő szavakat, tartsd ki a szüneteket.


A nap csúcspontja mégiscsak az volt, hogy a szokásos délelőtti három órás workshopot bőven megtoldva a csapat este is összegyűlt, hogy dacolva a szúnyoginvázióval, esővel és hideggel hősiesen folytassa a megkezdett munkát. Magasztos célratörésünk a kullancsok jelenlétének realizálása következtében ért véget, mely tény a fáradtságtól sírva-röhögős jelenetbe fullasztotta az egyébként sem láblógatva töltött napot.


Szűzanyám, mi lesz még itt.


(Tea for Two workshop Zsótér Sándorral, 3. nap)a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció