Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

önkéntes búcsúparty piros úszóház, gudbáj drinkek fesztivál is klózd maszkalandorok márpedig vannak szubjektív best of 2009 málnamártás, anyázás / hmg soror night az ingyenélő ivo, a popsztár frenetikus transz rózsaszín inváziók - ljud arab zsidó keresztény / ágens iskolai erőszak vs vírus egyenlőnek lenni a tárgyakkal - ache idei találós zsina báj déj az összes kerékpáros nem hogy tudnám kinek vagyok - ékezet elhagyott nők zene száll önkéntes hősök négyből négy és beckett csak radikálisan anya és a kirakat madarak, ló, nikkelszamovár a börtönben csillag börtön bomlás barboncás, kőrösi, stikova, menszátor matek donki sho-bo-gen-zo 19 szelet torta (dobos) a tizennyolcadikról már csak kettőt alszunk

Videók

 

 

négyből négy és beckett

2009.07.23.

11:28régen volt ilyen, hogy ami előadást láttam ugyan azon a napon, mind tetszett.

góbi ritáéktól, a  kárász utcai kirakattól nehéz, de muszáj volt elszakadni, mert szintén hatkor kezdődött   a gyergyószentmiklósi társulat beckett-darabja. átbicikliztem a kisszínházhoz, balog józsi pedig bevitt az ügyelő mellé. oldalról nézhettem az előadást, már ami még hátra volt belőle.

lenyűgöztek a színek, a jelmezek, a díszlet. a bohóclányok bája. a bohócfiúk szigora, miközben a szemükben azért ott van a nevetés.ez volt az idei thealter legszínesebb előadása - és a díszlet! ha valaha álmodtam is arról, hogy darabot állítsak színpadra, hát azt ilyennek képzeltem. szellemes,  izgalmas díszletkép felaggatott kerékpárral és biciklikerekekkel - ezeken lehet zenélni! -, faágon szép ívben lógó villanykörték, gyümölcsök.vava stefanescu rendező samuel beckett három szövegét - Némajáték I., II. és Jövés-menés -  gyúrta össze egy darabba. a városi bohócok az eltárgyiasult ember jelképei, akik már elveszítették rendeltetésüket, így önmagukat is. A darabban sok az egymásra visszautaló ismétlődés, emiatt a játék monoton is lehetne, de a színészekből sugárzik a játék szeretete, a darab szeretete - monotonitásról nem beszélhetünk. Ennek a darabbal ugyan az a gondom, mint a tegnap látott összes darabbal: csak egyszer mutatják be a Thealteren. mindegyiket megnézném újra.
( Figura Stúdió Színház 3 tánc Beckettre )

 

nyemcsok éva esőa lap tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció