Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

önkéntes búcsúparty piros úszóház, gudbáj drinkek fesztivál is klózd maszkalandorok márpedig vannak szubjektív best of 2009 málnamártás, anyázás / hmg soror night az ingyenélő ivo, a popsztár frenetikus transz rózsaszín inváziók - ljud arab zsidó keresztény / ágens iskolai erőszak vs vírus egyenlőnek lenni a tárgyakkal - ache idei találós zsina báj déj az összes kerékpáros nem hogy tudnám kinek vagyok - ékezet elhagyott nők zene száll önkéntes hősök négyből négy és beckett csak radikálisan anya és a kirakat madarak, ló, nikkelszamovár a börtönben csillag börtön bomlás barboncás, kőrösi, stikova, menszátor matek donki sho-bo-gen-zo 19 szelet torta (dobos) a tizennyolcadikról már csak kettőt alszunk

Videók

 

 

málnamártás, anyázás / hmg

2009.07.26.

13:41a héten többször láttam a szentesi drámatagozatosok darabját. egyszer végig, aztán néhányszor még belepillantottam.
leszögezem: irígylem tőlük, hogy ki mernek állni az utcára, és játszanak.
ez akkor jutott eszembe, amikor a fesztivál első napján egy szőke hölgy - jóval túl az ötvenen -  a cukrászda asztalától ezt ordította a drámais lányoknak, amikor a darab már  ment: ne ordítsál már a k.rva anyádat!

húha. sőt. hahh.

persze, ilyen attrocitások ritkán vannak, az is szerencse, hogy attackra nem került sor: a hölgy távozott.a horváth mihály gimnázium tanárai híresek arról, hogy próbálnak újat, izgalmasat, mást. minden előadás egy kísérlet.

szerencse, hogy a thealterre már évek óta hívják őket, s jönnek is szívesen. tavaly keserű imre rendezett  darabot -  fricska volt a politikának.
lászló zoltán tanár úr idén más témához nyúlt: egy kis szerelem, egy kis álruhás nő, háromszög és kétszög -  mindez pedig itáliában.ezek a gyerekek - és azok a fiatal felnőttek, akik már végeztek ugyan, de a nyári fesztiválokra csatlakoznak egykori iskolájukhoz újra - szeretnek és tudnak játszani.
pedig már elmúltak négy, nyolc évesek.

a szentesi hmg drámai tagozatának titka ebben rejlik: játszani is enged. sőt, bátorít a játékra, a saját vélemény felvállalására és kifejezésére.
és ha megnézzük a fotóka, mindez visszaköszön az arcokon.
még harmincötfokos hőségben, némi anyázás után is a szegedi belvárosban, kossuth lajos lábánál.
ja, igen. a csíksomlyói passiógaluskát nem kóstolnám meg, de ha lehetne esetleg egy rántott homárt málna mártással... köszi.

(aki lekéste, ma ötkor még megnézheti őket a széchenyi téren)
- horváth mihály gimnázium (szentes) drámatagozata: színház a mellényzsebben -a lap tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció