Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2009 / Július 24, Péntek

 

Előadás

Webnapló
önkéntes búcsúparty piros úszóház, gudbáj drinkek fesztivál is klózd maszkalandorok márpedig vannak szubjektív best of 2009 málnamártás, anyázás / hmg soror night az ingyenélő ivo, a popsztár frenetikus transz rózsaszín inváziók - ljud arab zsidó keresztény / ágens iskolai erőszak vs vírus egyenlőnek lenni a tárgyakkal - ache idei találós zsina báj déj az összes kerékpáros nem hogy tudnám kinek vagyok - ékezet elhagyott nők zene száll önkéntes hősök négyből négy és beckett csak radikálisan anya és a kirakat madarak, ló, nikkelszamovár a börtönben csillag börtön bomlás barboncás, kőrösi, stikova, menszátor matek donki sho-bo-gen-zo 19 szelet torta (dobos) a tizennyolcadikról már csak kettőt alszunk

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Ljud Színházi Csoport (Szlovénia): Elektromos inváziók - színházi beavatkozás a köztereken

24. Péntek 19:00     Árpád tér

60'

Egy hatalmas ezüstszínű kocka, amiből csövek lógnak ki mindenfelé. Fura hangok, zajok, rádióhullámok, halk zene. Egy időzítő monoton ketyegése. Egyszer csak egy színes fej bukkan elő a kockából, arcán döbbenet. Majd még egy pink színű alak, és még egy… Idegenek? Barátságosak vagy ellenségesek? Hogy kerültek ide? Mit akarnak itt? Meddig maradnak? És mit fognak csinálni?

A Ljud tagjai fiatal művészek, akik számára a színház egy olyan élő és nyitott művészeti forma, amelynek közvetlen kapcsolata van a konkrét jelen idővel és térrel, a színházi előadás pedig egyszerre játék, rítus és közösségi esemény. Előadásuk tér- és hanginstalláció, utcaszínház és a közterek színházi meghódítása, alapja a művészek és a nézők folyamatos interakciója.
A város utcáin megjelenő idegen lények felveszik a kapcsolatot az emberekkel, majd megismerik szokásaikat, megpróbálnak beilleszkedni közéjük. A kezdeti káosz és kölcsönös bizalmatlanság érzése lassan átalakul egy izgalmakban és meglepetésekben gazdag játékká a városlakók és az idegenek között. Elmosódnak a határvonalak: maguk a városlakók is az előadás részeivé válnak, reakcióik pedig a történéseket közvetlenül meghatározzák.

Résztvevők: Jaša Jenull, Vida Cerkvenik Bren, Nika Gabrovšek, Grega Močivnik, Matevž Pistotnik, David Kraševec, Janez Družina, Jurij Torkar, Sebastian Fraboulet

www.ljud.si

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció