Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2009 / Július 25, Szombat

 

Előadás

Webnapló
önkéntes búcsúparty piros úszóház, gudbáj drinkek fesztivál is klózd maszkalandorok márpedig vannak szubjektív best of 2009 málnamártás, anyázás / hmg soror night az ingyenélő ivo, a popsztár frenetikus transz rózsaszín inváziók - ljud arab zsidó keresztény / ágens iskolai erőszak vs vírus egyenlőnek lenni a tárgyakkal - ache idei találós zsina báj déj az összes kerékpáros nem hogy tudnám kinek vagyok - ékezet elhagyott nők zene száll önkéntes hősök négyből négy és beckett csak radikálisan anya és a kirakat madarak, ló, nikkelszamovár a börtönben csillag börtön bomlás barboncás, kőrösi, stikova, menszátor matek donki sho-bo-gen-zo 19 szelet torta (dobos) a tizennyolcadikról már csak kettőt alszunk

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Faifai Társulat (Japán): Az ingyenélő

25. Szombat 21:30     Jate Klub

20'

A Faifai a kortárs japán színház új generációjának egyik képviselője. A fiatal tokiói társulatot Yon Kitagawa alapította, miután elege lett abból, hogy mások által bejáratott, áporodott színházi kliséket ismételgessen. A társulat szarkazmussal és érzékenyen reagál a világ dolgaira, történeteit humor és szeretet lengi be. Előadásaik az emberi kapcsolatokról (a legtöbb esetben a szerelemről) szólnak, saját élményeiken alapulnak, és improvizációkon keresztül nyerik el végleges formájukat, önironikusan, de néha vad őszinteséggel tárva fel a színészek egyéniségét, botladozásait. Ugyanakkor tükröt tartanak a mai japán társadalom elé - kritikusan, de nem rosszindulattal. Egyre népszerűbbek Tokióban, ezt díjak, elismerések sora jelzi. Most egy rövidebb turné keretében Szegedet követően Budapesten, Ljubljanában, majd Berlinben is fellépnek.

Egy olyan generáció tagjai vagyunk, amely szereti a képzelet drámáját, a művészet valóságát, a mozit, a TV-t, a pletykát, a popzenét, az animációs filmeket. A Faifai azon mottó jegyében táncol és játszik egy Tokió nevű megalopoliszban, mely telis-tele van irodistákkal, varjakkal és hányadékkal, mely szerint: „Mi globálisak vagyunk, gondolkozunk, és felelősséget érzünk szűkebb környezetünk iránt.”
(Yon Kitagawa)

Az ingyenélő két fiatal lányról Momokáról és Ichikóról szól, akik együtt laknak, de Ichiko munkanélküli és Momókán élősködik. Egy nap csúnyán összevesznek.
A darab előadásmódja igen szokatlan: a valós történetet egy színésznő játssza el, míg egy színész absztrakt módon adja elő ugyanezt a történetet, a lányra reflektálva. Többször szerepet is cserélnek, így a közönség képzelőerejére van bízva, hogy a történetben szereplő hézagokat kitöltse.

Az előadás japán nyelvű, angol felirattal

előadók: Rino Daidouji, Koji Yamazaki
kép: Ayami Sasaki
animáció: Shiro Amano
írta: Yon Kitagawa
alaptörténet, rendezés: Chiharu Shinoda

Támogató: Japán Alapítvány

www.faifai.tv
Az előadást támogatta:

Japán Alapítvány

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció