Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2009 / Július 22, Szerda

 

Előadás

Webnapló
önkéntes búcsúparty piros úszóház, gudbáj drinkek fesztivál is klózd maszkalandorok márpedig vannak szubjektív best of 2009 málnamártás, anyázás / hmg soror night az ingyenélő ivo, a popsztár frenetikus transz rózsaszín inváziók - ljud arab zsidó keresztény / ágens iskolai erőszak vs vírus egyenlőnek lenni a tárgyakkal - ache idei találós zsina báj déj az összes kerékpáros nem hogy tudnám kinek vagyok - ékezet elhagyott nők zene száll önkéntes hősök négyből négy és beckett csak radikálisan anya és a kirakat madarak, ló, nikkelszamovár a börtönben csillag börtön bomlás barboncás, kőrösi, stikova, menszátor matek donki sho-bo-gen-zo 19 szelet torta (dobos) a tizennyolcadikról már csak kettőt alszunk

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Figura Stúdió Színház (Románia): 3 tánc Beckettre

22. Szerda 18:00     Kisszínház

90'

A 3 tánc Beckettre kísérlet a szerző meghallgatására. Megpróbáltam egy világba elhelyezni Samuel Beckett három szövegét: a Némajáték I-et, a Némajáték II-t és a Jövés-menést, és összekötni őket a jelek és a közös tárgyak segítségével. Az előadás az értéktelenség hangszerelése, a folyamatosan széteső világé, leereszkedés a széthullás lejtőjén, amely természetes életérzéssé válik.
A szereplők városi bohócok, az eltárgyiasult ember jelképei, elvesztik rendeltetésüket, elfelejtik önmagukat és önvalójukat. Ezen a szemétdombon helyezkedik el a paradicsomi élet káprázata, a menekülés illúziója, a kilépés lehetősége. Azonban, ha feltűnik a reménysugár, még súlyosabbá válik a helyzet. A szétbomló mindenség másnap ugyanarról a pontról indul, és ez létünk örökmozgója.
(Vava Ştefănescu)

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház az erdélyi magyar színházak nem-hagyományos törekvéseket képviselő társulata, az egyetlen, amely hangsúlyozottan alternatív színházi programmal tevékenykedik. 1984-1990 között amatőr kísérleti színházként működött Bocsárdi László vezetésével, 1990-ben kapott intézményesített formát. Előadásaikkal az elmúlt években számos díjat nyertek mind Romániában, mind Magyarországon.

szereplők: Barabás Árpád, Selyem András, Szabó Eduárd, Veres Előd, Kolozsi Borsos Gábor, Bartha Boróka, Boros Mária, Máté Annamária, Vajda Gyöngyvér
díszlet és jelmez: Csiki Csaba m.v.
elgondolta, megrendezte: Vava Ştefănescu m.v.

www.figura.ro


A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció