Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2009 / Július 22, Szerda

 

Előadás

Webnapló
önkéntes búcsúparty piros úszóház, gudbáj drinkek fesztivál is klózd maszkalandorok márpedig vannak szubjektív best of 2009 málnamártás, anyázás / hmg soror night az ingyenélő ivo, a popsztár frenetikus transz rózsaszín inváziók - ljud arab zsidó keresztény / ágens iskolai erőszak vs vírus egyenlőnek lenni a tárgyakkal - ache idei találós zsina báj déj az összes kerékpáros nem hogy tudnám kinek vagyok - ékezet elhagyott nők zene száll önkéntes hősök négyből négy és beckett csak radikálisan anya és a kirakat madarak, ló, nikkelszamovár a börtönben csillag börtön bomlás barboncás, kőrösi, stikova, menszátor matek donki sho-bo-gen-zo 19 szelet torta (dobos) a tizennyolcadikról már csak kettőt alszunk

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Góbi Rita Társulata: Tükör mögött

22. Szerda 18:00     Oviesse olasz ruházati üzlet

30'

„A világ: tükör.
A tükör ferde szög, s amit megmutat, nem is az én, hanem a maszk.
A maszk se nem az Én, se nem a Te. Nem az ember és nem a világ.
Az áll a tükör előtt, aki nem képes mást látni, mint önmagát. De nem önmagát látja, hanem a maszkot. Mert a tükör nem igazat hazudik, hanem hazugot.
Nem a tükröt kell összetörni, hanem azt, ami a tükörben van: a bálványt.”
(Hamvas Béla)

A fiatal koreográfus által vezetett társulat 2006 óta működő alkotói közösség. Góbi Rita a Magyar Táncművészeti Főiskola, később a Pécsi Balett keretein belül koreografált, majd saját maga kezdett el produkciókat készíteni. Társulatának tagjai képzett, a klasszikus és kortárs technikákat is elsajátító táncosok, akik többnyire szabadúszók, kísérletező kedvűek és a kortárs hagyományoktól, formavilágtól eltérő mozgásvilágot, kifejezésmódokat keresnek. A társulat bátran lép ki a kőszínházi keretekből, a különböző terek inspirálóan hatnak az alkotókra, így gyakran készítenek térspecifikus előadásokat, de kipróbálták már magukat a táncfilm, a gyermekdarab, vagy könnyedebb hangvételű performansz műfajában is.
Tükör mögött című különleges, helyspecifikus előadásuk nagy sikerrel szerepelt a 2008-as POSZT off-programjában Pécsett, s Szegeden is egy belvárosi kirakatban lepi meg a járókelőket!

előadók: Egyed Beáta, Fülöp Tímea, Székely Szilveszter, Szepesi Pál
zene: Gáspár József, Gyulai Csaba
jelmez: Tresz Zsuzsa
koreográfia: Góbi Rita

A vendégjáték támogatója: Oviesse olasz ruházati üzlet (Kárász u. 16.)

www.gobirita.hu


Az előadást támogatta:

Oviesse olasz ruházati üzlet

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció