Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2009 / Július 25, Szombat

 

Előadás

Webnapló
önkéntes búcsúparty piros úszóház, gudbáj drinkek fesztivál is klózd maszkalandorok márpedig vannak szubjektív best of 2009 málnamártás, anyázás / hmg soror night az ingyenélő ivo, a popsztár frenetikus transz rózsaszín inváziók - ljud arab zsidó keresztény / ágens iskolai erőszak vs vírus egyenlőnek lenni a tárgyakkal - ache idei találós zsina báj déj az összes kerékpáros nem hogy tudnám kinek vagyok - ékezet elhagyott nők zene száll önkéntes hősök négyből négy és beckett csak radikálisan anya és a kirakat madarak, ló, nikkelszamovár a börtönben csillag börtön bomlás barboncás, kőrösi, stikova, menszátor matek donki sho-bo-gen-zo 19 szelet torta (dobos) a tizennyolcadikról már csak kettőt alszunk

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Ivo Dimcsev (Bulgária): Néhány kedvenc - munkabemutató

25. Szombat 20:00     Régi Zsinagóga

50'

„Ha azt szeretnéd, hogy én legyek az anyád, el kell menned a színházba…”
(Ivo Dimcsev)

A Néhány kedvenc olyan dolgokról, témákról vagy személyekről szól, akikhez/amelyekhez valamifajta viszony fűz. Kevésbé érdekel most a fizikalitás, annál jobban viszont a téma, az esztétika és a zeneiség által felvetett kérdések.

Ivo Dimcsev fiatal táncművész, a bolgár tánc- vagy inkább fizikai színházi szcéna egyik legígéretesebb és ma már legismertebb alakja. Lili Handel című szólóelőadása, amelynek premierje 2004-ben volt Stockholmban, a 2005-ös THEALTER fesztivál nagy meglepetése volt. A fiatal koreográfus számos felkérést kapott első magyarországi bemutatkozása nyomán, így rendezett Zsámbékon, a Színművészeti Egyetemen és társkoreográfusként Ladányi Andreával is dolgozott. Jelenleg az amszterdami Dasarts színházi akadémián tanul. Az elmúlt években számos európai fesztiválon vendégeskedett, több nemzetközi produkcióban dolgozott rendezőként, illetve koreográfusként, és tréningeket is tart. A színház mellett operaénekléssel és fotózással, fotó-installációk készítésével is foglalkozik, így a berlini Tanz im August fesztivál felkérésére készülő új előadásában új oldaláról is megismerhetjük.

alkotó-előadó: Ivo Dimcsev

www.ivodimchev.com


Az előadást támogatta:

Szeged MJV Önkormányzata

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció