Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2009 / Július 22, Szerda

 

Előadás

Webnapló
önkéntes búcsúparty piros úszóház, gudbáj drinkek fesztivál is klózd maszkalandorok márpedig vannak szubjektív best of 2009 málnamártás, anyázás / hmg soror night az ingyenélő ivo, a popsztár frenetikus transz rózsaszín inváziók - ljud arab zsidó keresztény / ágens iskolai erőszak vs vírus egyenlőnek lenni a tárgyakkal - ache idei találós zsina báj déj az összes kerékpáros nem hogy tudnám kinek vagyok - ékezet elhagyott nők zene száll önkéntes hősök négyből négy és beckett csak radikálisan anya és a kirakat madarak, ló, nikkelszamovár a börtönben csillag börtön bomlás barboncás, kőrösi, stikova, menszátor matek donki sho-bo-gen-zo 19 szelet torta (dobos) a tizennyolcadikról már csak kettőt alszunk

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Szalóki Ági: Cipity Lőrinc - gyerekkoncert

22. Szerda 17:00     Régi Zsinagóga

90'

tagok: Szalóki Ági (ének), Lamm Dávid (gitár), Kovács Zoltán (nagybőgő), Dés András (ütőhangszerek)

Szalóki Ági Cipity Lőrinc című gyereklemeze 2006-ban jelent meg, és 2007-ben Fonogram-díjat kapott az év gyerekalbumaként. A dalok többségében erdélyi és felvidéki népdalok feldolgozásai, amelyek közül három romani nyelven is elhangzik, de Nemes Nagy Ágnes, Weöres Sándor és Kányádi Sándor néhány versét is megzenésítették.
Szalóki Ági a kilencvenes évek végén berobbant, új népdalénekes generáció egyik legtehetségesebb és legsikeresebb képviselője. Évekig a népszerű, világzenét játszó Besh o Drom és az autentikus magyar népzenét virtuózan tolmácsoló Ökrös együttes énekese volt. 2005 óta szólóénekesként saját zenekaraival játszik. Eddig megjelent három lemeze közül kettőt az Év lemeze díjjal jutalmaztak. Előadói stílusát érzékenység, gyermeki őszinteség és invenciózusság jellemzi, amelyre az utóbbi években a legnagyobb magyar jazz-zenészek (Szakcsi Lakatos Béla, Tony Lakatos, Oláh Kálmán) is fölfigyeltek. 2006-ban Artisjus-díjjal, 2007-ben Kodály Zoltán emlékdíjjal tüntették ki.

www.szalokiagi.huA galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció