Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2009 / Július 20, Hétfő

 

Előadás

Webnapló
önkéntes búcsúparty piros úszóház, gudbáj drinkek fesztivál is klózd maszkalandorok márpedig vannak szubjektív best of 2009 málnamártás, anyázás / hmg soror night az ingyenélő ivo, a popsztár frenetikus transz rózsaszín inváziók - ljud arab zsidó keresztény / ágens iskolai erőszak vs vírus egyenlőnek lenni a tárgyakkal - ache idei találós zsina báj déj az összes kerékpáros nem hogy tudnám kinek vagyok - ékezet elhagyott nők zene száll önkéntes hősök négyből négy és beckett csak radikálisan anya és a kirakat madarak, ló, nikkelszamovár a börtönben csillag börtön bomlás barboncás, kőrösi, stikova, menszátor matek donki sho-bo-gen-zo 19 szelet torta (dobos) a tizennyolcadikról már csak kettőt alszunk

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Szegedi Egyetemi Színház: Szerelmesek és Don Quijoték

20. Hétfő 22:00     Jate Klub

60'

A SZESZ új bemutatójában a Don Quijote-tematikát dolgozzuk föl, felmutatva a regény, illetve a színpadi feldolgozások számunkra fontos csomópontjait is.
Don Quijote döntése: hozz áldozatot. S a legnagyobb áldozat: tenmagad. Don Quijote egyedül volt. Az emberek között volt ő egyedül, s mégis szívta magába a körülötte lévő világot, amelyet felfogott és érzékelt és amelyről korábban azt gondolta, hogy befogadó lesz vele szemben; mégis úgy szívta magába, mint az éltető napfényt a parányi fotoszintetizáló élőlény. S mi a tanulság? Képtelenek vagyunk ölelésünkből elengedni az általunk felépített illuzórikus világot. Erősen szorítjuk. Ez a tragédia? Ez itt a bökkenő? Mesék és álmok erdejébe igenis tévedjetek, emberek! Hisszük, hogy a játék: „Segít túllátni a szűk életen!” Megérinteni a másikat. Don Quijote rossz korba született. Épp úgy, ahogyan nekünk sincs ínyünkre ez a kor. Ezért színházat álmodunk magunk köré, amelyben boldogok lehetünk – egy időre.
(Czene Zoltán)

A Szegedi Egyetemi Színház 2003 óta működik. Darabjaik elsősorban az egyetemista nézőket célozzák meg, de természetesen a város szélesebb közönségének érdeklődésére is számítanak. A SZESZ mára talán fontos szereplőjévé vált Szeged művészeti életének, s a fiatalok színházi/színházra nevelésében is oroszlánrészt vállal, összekötő kapocs a Bábszínház, a Szegedi Nemzeti Színház, a Szabadtéri, a Pinceszínház és a szegedi alternatív színházi világ között. Egy civil, alulról jövő kezdeményezés, amely önerőből jött létre, s tartja fenn magát.

szereplők: Sánta András, Manga Dániel, Kincses Kornélia, Erlauer Balázs, Molnár Tünde, Eller Éva, Hajdú Péter, Mizsei Viktor, Trabalka Cecília, Dohar G. Nándor
mozgás: Seres István (Pipu) m. v.
fény, hang: Szabó Gábor
a rendező munkatársa: Galkó Janka
írta és rendezte: Czene Zoltán
Gyurkó László és Vészi Endre drámája alapján

www.szesztarsulat.huA galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció