Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2009 / Július 26, Vasárnap

 

Előadás

Webnapló
önkéntes búcsúparty piros úszóház, gudbáj drinkek fesztivál is klózd maszkalandorok márpedig vannak szubjektív best of 2009 málnamártás, anyázás / hmg soror night az ingyenélő ivo, a popsztár frenetikus transz rózsaszín inváziók - ljud arab zsidó keresztény / ágens iskolai erőszak vs vírus egyenlőnek lenni a tárgyakkal - ache idei találós zsina báj déj az összes kerékpáros nem hogy tudnám kinek vagyok - ékezet elhagyott nők zene száll önkéntes hősök négyből négy és beckett csak radikálisan anya és a kirakat madarak, ló, nikkelszamovár a börtönben csillag börtön bomlás barboncás, kőrösi, stikova, menszátor matek donki sho-bo-gen-zo 19 szelet torta (dobos) a tizennyolcadikról már csak kettőt alszunk

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Urbán András Társulata (Szerbia): Idegen – reflexiók - Két játék egy szünettel

26. Vasárnap 20:00     Régi Zsinagóga

90'

I. Strand

„Kitárulkoztam a világ csendes közönyére” – mondja Camus hőse a Közöny utolsó mondataiban, börtöncellájából kipillantva.
A félelem a morál utolsó menedéke. De csak mint negatív lenyomat van jelen. Akit legyőzött a félelem, az legyőzte a morált, ám nem tud immorális lenni sem. A világ közönye a morál első fölmondása. Nem viszonyítási pont, hiányával sem tüntet, nincs, mintha soha nem is lett volna.

Urbán Andrással, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház igazgató-rendezőjével 2003 óta működik együtt a MASZK Egyesület, a közös munka eredményeképp eddig 7 előadás jött létre, amelyek közül több itthon és külföldön is fesztiváldíjakban részesült. Az idén márciusban az oktatási és kulturális miniszter Jászai Mari-díjat adományozott Urbán Andrásnak kiemelkedő színművészeti és színháztudományi tevékenységéért.

szereplők: Mikes Imre Elek, Mészáros Árpád, Erdély Andrea, Béres Márta
rendező: Urbán András

II. A panasz, a bánat és a rettegés

szereplők: Mikes Imre Elek, Mészáros Árpád, Erdély Andrea, Béres Márta, Seres István (Pipu), Barta Zsuzsa, Balog József
zene: Pavlovits Dávid, Pink Floyd
film: Dankó László, Szögi Lackó, Rajhona Péter
koreográfia: Zsalakovics Anikó
munkatárs: Grecsó Zoltán
fény: Turcsányi István
rendező: Balog József

Külön köszönet Tolnai Ottónak a versekért.

Történik a színházban, amely konkrét és univerzális. Konkrét, mert a Strand című előadás után, annak terében, bár új díszletben és új szereplőkkel (is) történik. Univerzális, mert – mint színház – bármely színház lehet, ahol Strand című előadás játszódott. Tolnai Ottó Versek könyve című kötetéből hét vers vezeti át a színészeket és a nézőket Longinosz mondatába: „A hallgatóságot nem meggyőzi, hanem önkívületbe ragadja a Fenséges, a fenséges a dolgokat villám módjára, egészükben járja át.”
Az előadás második részét Tolnai Ottó versei és Pszeudo-Longinosznak a Fenségesről írt gondolatai inspirálták.Támogatók: NKA, OKM, PSOK
Koprodukciós partner: Kosztolányi Dezső Színház (Szabadka)

Az előadás a MASZK Egyesület menedzsmentjében készült.

www.kosztolanyi.org

Az előadást támogatta:

Szeged MJV Önkormányzata

Nemzeti Kulturális Alap

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció