Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2009 / Július 23, Csütörtök

 

Előadás

Webnapló
önkéntes búcsúparty piros úszóház, gudbáj drinkek fesztivál is klózd maszkalandorok márpedig vannak szubjektív best of 2009 málnamártás, anyázás / hmg soror night az ingyenélő ivo, a popsztár frenetikus transz rózsaszín inváziók - ljud arab zsidó keresztény / ágens iskolai erőszak vs vírus egyenlőnek lenni a tárgyakkal - ache idei találós zsina báj déj az összes kerékpáros nem hogy tudnám kinek vagyok - ékezet elhagyott nők zene száll önkéntes hősök négyből négy és beckett csak radikálisan anya és a kirakat madarak, ló, nikkelszamovár a börtönben csillag börtön bomlás barboncás, kőrösi, stikova, menszátor matek donki sho-bo-gen-zo 19 szelet torta (dobos) a tizennyolcadikról már csak kettőt alszunk

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Mozgástréning: Bevezetés a fizikai és mozgástréning módszerébe

23. Csütörtök 11:00     Jate Klub

180'

Tréningvezetők: Börcsök Boglárka, Lengyel Kata, Barna Gábor Botond

Az idei tréning résztvevői egy munkabemutatóval záruló munkafolyamat résztvevői lesznek. A bemutatott technikákat korábbi mestereimtől sajátítottam el (Csetneki Gábor, Oleg Zsukovszkij). Ezeket a több ezer éves távol-keleti tapasztalatokra épülő gyakorlatokat Jerzy Grotowski és Min Tanaka (butoh) is alkalmazta. Lényegük a színészi aktus és cselekvés hitele: az előadó dolgozott magán, így egy új, nyitottabb lelkiállapotba kerül, a mindennapi gátlásokat és maszkokat le tudja vetni és új viselkedési szerkezeteket tud létrehozni. Fizikai és lelki erejét mozgósítva egyfajta passzív készenlét állapotába kerül, hogy megvalósíthassa az aktív cselekvést. Ehhez azonban a testnek teljesen el kell veszítenie ellenállását, a színésznek át kell adnia a testét, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy bizonyos értelemben megszűnik létezni – mondja Grotowski. Mindezen gyakorlatok és metódusok közös gyökere az a gondolat, hogy a testi készenlét vezet a lelki készenléthez. Az intenzív fizikai tréning lehetőséget teremt a színész számára, hogy képzeletét kreatív módon használja fel, alkotóerejét fejlessze, és ezek segítségével olyan új területeket fedezzen fel önmagában, melyeket hasznosítani tud későbbi munkáiban.
(Barna Gábor Botond)

Lengyel Kata és Börcsök Boglárka, két Szegedről elszármazott fiatal táncművész ebben az intenzív öt napban ismét együtt kutat, megfigyel és alkot. Tavaly már létrehoztak együtt egy táncdarabot egy féléves közös munkát követően, amit most felelevenítenek és összevetnek legújabb saját alkotásaikkal. Szívesen látnak résztvevőket ehhez: táncosokat, zenészeket, mozgókat és lelkeseket.
Lengyel Kata kortárs tánc és pedagógia szakon végzett tavaly Linzben, jelenleg az ír Daghda Dance Company táncosa. Számos fesztiválon fellépett itthon és külföldön, tavaly a DanceWeb ösztöndíját is elnyerte. Börcsök Boglárka jelenleg a neves belgiumi P.A.R.T.S. (Performing Art Research and Training Studios) növendéke, előtte szintén Linzben szerzett kortárs táncos diplomát.

Mindkét tréningre jelentkezni lehet július 20-án, hétfőn 18 óráig a muveszetivezeto@szesztarsulat.hu e-mail címen. Maximális létszám: 12 fő.
A jelentkezők hozzanak magukkal kényelmes tréningruhát, cipőt, esetleg váltóruhát!
Az első tréning időpontja (megbeszélés és csoportbeosztás): július 21. kedd, 11 óra, JATE Klub
Tréningek: minden nap (július 21-25.) 11-14 óráig, a JATE Klubban (esetleg szabadtéren is)
A tréningek során egy 20-25 perces Illúzió-performansz születik, amelyet a résztvevők be is mutatnak a közönségnek július 25-én, szombaton, 22.15-kor a JATE Klubban.


A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció