Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2012 / Július 23, Hétfő

 

Előadás

Webnapló
csak tíz év múlva ne ez a dal legyen alszunk rá egyet... téli utazás a kaposváriakból balta luxus csárdáskirálynő és zombik a nézőtéren hangállam - én zene nélül soha a legjobb előadás: csontbrigád hősök, hétköznapiak megvillan családi pótlék cipőtrend a bűvös mondat blú iz red szong mit nézzünk ma? mindent! én kérekelnézést1 férfibarátságról az athéni timon veretes párbeszéd a fesztiválbarátság égisze alatt hmg/halálra táncoltatott gagarintól steinerig - nagyon szubjektív kis esti hmgs zene u21 hivatalos megnyitó szophoklész reggelire u21 megnyitó előtti megnyitó

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Fesztiválmegnyitó: „Ezernyi bársonyfüggöny” – Pacsika Lia-varratok, és Kultúrtréger – kiállít a Symposion válogatott - kiállításmegnyitók

23. Hétfő 17:00     Régi Zsinagóga, kert

30'

Ezernyi bársonyfüggöny
Pacsika Lia-varratok Lovasi András-sorokra

„Ezernyi bársonyfüggönybe bele-beleszúrtak
Kibuktak mögüle mind, akik odabújtak”
(Lovasi András)

Az Ágy asztal TV, valamint a Happy Borzday lemezek egyik legnépszerűbb dalát a legenda szerint a Rosencrantz és Guildenstern halott című film ihlette, Pacsika Lia textiljeit pedig Lovasi András dalszövegei inspirálták (Zár az égbolt, I like Gemenc, 0 óra 2 perc, Napos barackos, Zsákmányállat, Etetés, Még egyszer, Állnak a férfiak, A pénz miatt, Bársonyfüggöny). Az alkotó ezen a kiállításon egy-egy szabadon választott Lovasi-sorhoz társít sajátos képi asszociációkat. Varrottas „függönyei” mögé a Régi Zsinagógában pillanthatnak be az érdeklődők a fesztivál idején.
 
A kiállítást megnyitja: Perjésné Dózsa Erzsébet, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatanára.

„Selyemből, csipkéből, fából, zsákvászonból, aranyszálból, idegszálból, szívverésből, szeretetből, szerelemből, szenvedésből, szenvedélyből szőtt, varrott, kötött, gyöngyként fogant művek.
Textil-termések, termés műalkotások, Pacsika Emília „gyümölcsöskertjének”, „gyümölcsfáinak” termései.
Zamatos művek.”
(Kass János)

Pacsika Lia textilművész Szegeden él, tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének. Textilképeit, reliefjeit, objektjeit rendszeresen mutatja be önálló kiállításokon, de részt vesz kollektív tárlatokon, pályázatokon is. Képalkotó gondolkodása absztrakt módon jelenik meg munkáin, melyeket kollázs-montázs formában, rátétes varrottas technikával készít. Textiljeinek kivitelezésénél a reneszánsz műhelyek mívességét követi, de szívesen alkalmaz pop-artos megoldásokat is. Mondanivalója legtöbbször kultúrtörténeti korokhoz, a hagyományvilág és a társművészetek rekvizitumaihoz, néha szakrális témákhoz kapcsolódik, de megjelennek munkáin a jelenkor profán élményei is. Az ünnepélyes kifejezésforma mellett nem idegen tőle a játékos, a groteszk, szarkasztikus fogalmazás sem. Kiállításait szívesen rendezi tematikus egységekbe, textíliáit újabban szabadverseivel is társítja.
Készít funkcionális textíliákat is, egyedi lakberendezési tárgyakat, de tervezett, készített már színházi produkcióhoz jelmezeket is. Publikációs tevékenységet is folytat: színházról, építészetről, képzőművészetről ír tanulmányokat, és kortárs művészekről könyveket. Nagy Imre építésszel közösen működtet egy tervezőstúdiót, amelynek profiljában funkcionális tárgyak, belsőépítészeti konstrukciók, külső térberendezések, utcabútorok tervezése is beletartozik.

www.pacsikalia.info * www.artportal.hu/lexikon/muveszek/pacsika_emilia

A kiállítást a fesztivállal egy időben, július 23-án 17.00 órakor nyitjuk meg.
Megtekinthető naponta 10.00 és 16.00 között.


Kultúrtréger
kiállít a Symposion válogatott

A 60. alkalommal megjelenő Symposion kiállítása a Régi Zsinagóga kertjében a lapszám képregényeinek kockáiból.
A kiállítást a fesztivállal egy időben nyitjuk meg. Szita live szolgáltatás – ezúttal feketével. Ha igénybe vennéd, hozz magaddal egy világos, puha ruhaneműt!

A kiállítást a fesztivállal egy időben, július 23-án 17.00 órakor nyitjuk meg.
Megtekinthető naponta 10.00-tól sötétedésig.

A Symposion programok szervezésében partnerünk a SÍN-tér Kulturális Egyesület.
Támogató: MASZRE - Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzők és Kiadók Reprográfiai Egyesülete

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció