Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2012 / Július 23, Hétfő

 

Előadás

Webnapló
csak tíz év múlva ne ez a dal legyen alszunk rá egyet... téli utazás a kaposváriakból balta luxus csárdáskirálynő és zombik a nézőtéren hangállam - én zene nélül soha a legjobb előadás: csontbrigád hősök, hétköznapiak megvillan családi pótlék cipőtrend a bűvös mondat blú iz red szong mit nézzünk ma? mindent! én kérekelnézést1 férfibarátságról az athéni timon veretes párbeszéd a fesztiválbarátság égisze alatt hmg/halálra táncoltatott gagarintól steinerig - nagyon szubjektív kis esti hmgs zene u21 hivatalos megnyitó szophoklész reggelire u21 megnyitó előtti megnyitó

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Kosztolányi Dezső Színház (Szabadka)-MASZK Egyesület (Szeged): Pass-port Segedin/Szeged - avagy maga az ördög

23. Hétfő 18:00     Régi Zsinagóga

60'

szereplők: Csorba Kata, Mezei Kinga, Mészáros Gábor, Seres István Pipu
jelmeztervező: Pletl Zoltán
díszlettervező: Sinkovics Ede
zene: Dobó Rihárd
koreográfiai munkatárs: Seres István Pipu
állatszobrok: Mamužić Daniela
zenei tanácsadó, dramaturg: Antal Attila
rendező: Urbán András

A határ túloldalán maga az ismeretlen. Ez nem szimbolikus. Fogalmatok sincs. Nekünk se, bár erről azt gondolom, hogy nem igaz... A tied-e az, ami nem?
Jogaink vannak, követeléseink. Ma már eszközeink is megvalósíttatni őket. Te nem leszel megkérdezve. Ám ne feledjétek!
Szeretünk benneteket, mint ahogy Ti még soha....

persona non grata

"Édesanyám, édesanyám, én csak egy tetovált disznót szeretnék, egy jó kövér mangalicát!"


A Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával 2011-2012-ben egy újabb hosszú távú színházi együttműködés jött létre a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és a MASZK Egyesület között Pass-port címmel. A közös munka során három színházi előadás születik: egy a vajdasági/szerbiai életről és viszonyokról, egy a magyarországiról Szegedre és a régióra fókuszálva; a két produkció keresztmetszeteként pedig létrejön egy harmadik előadás is, amelynek segítségével további értelmezési síkok nyílnak meg.
Az előadásokban a Kosztolányi Dezső Színház színészei mellett a szabadkai Népszínház két szerb színésze, valamint két szegedi színész szerepel, a rendező pedig Urbán András. Az első, Pass-port Szabadka/Subotica - A démonok városa című produkciót májusban a Régi Zsinagógában és a Kosztolányi Dezső Színházban láthatta a közöndég, a második, Pass-port Szeged munkacímű darab premierje a THEALTER fesztiválon lesz, a harmadik előadás ősszel készül majd el.
Az előadások előkészületi fázisában a színészek szociológiai kutatómunkát végeztek, anyagot gyűjtöttek, interjúkat készítettek, arra keresve a választ, hogyan élünk ebben a határmenti térségben és mit gondolunk a határ túloldalán élőkről, az eredményeket-végkövetkeztéseket pedig beépítik a produkciókba.

16 éven felülieknek!

Urbán Andrással és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházzal 2003 óta működik együtt a MASZK Egyesület, a közös munka eredményeképp eddig 10 előadás jött létre, amelyek közül több itthon és külföldön is rangos fesztiváldíjakban részesült.

www.kosztolanyi.org * www.maszk.hu

A projekt fő támogatója a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program és az Európai Unió.

A vendégjáték támogatója: Szeged MJV

Az előadást támogatta:

Szeged MJV Önkormányzata

Európai Unió

Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció