Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2012 / Július 26, Csütörtök

 

Előadás

Webnapló
csak tíz év múlva ne ez a dal legyen alszunk rá egyet... téli utazás a kaposváriakból balta luxus csárdáskirálynő és zombik a nézőtéren hangállam - én zene nélül soha a legjobb előadás: csontbrigád hősök, hétköznapiak megvillan családi pótlék cipőtrend a bűvös mondat blú iz red szong mit nézzünk ma? mindent! én kérekelnézést1 férfibarátságról az athéni timon veretes párbeszéd a fesztiválbarátság égisze alatt hmg/halálra táncoltatott gagarintól steinerig - nagyon szubjektív kis esti hmgs zene u21 hivatalos megnyitó szophoklész reggelire u21 megnyitó előtti megnyitó

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Open Stage (Románia): Székelylend

26. Csütörtök 16:00     Csillag Börtön

75'

közreműködik: Lung László Zsolt, Kozma Attila

Az Open Stage két tagja ebben a történetben egy olyan groteszk világot mutat be, ahol az abszurd vagy akár hétköznapi szituációk találkoznak a kicsavart székely logikával. A Székelylend egy Monty Python-szerű abszurd játék, kitalált figurákkal, közhelyes szövegekkel megírt divatos slágerek paródiáival, apró élethelyzetek felnagyításával, amelyben a megoldhatatlant megoldhatóvá, az elérhetetlent elérhetővé teszi egy „székelyes” megoldás.
Mi történik, ha egy traktorra GPS kerül? Hogyan zajlik le egy falusi közvetítés abban a faluban, ahol Formula 1 autóversenyt szerveznek? Hogyan lesz minden esetben 3x17-ből 28? Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre ad majd választ az Open Stage.

Az Open Stage ötlete 2006-ban született meg Csíkszeredában, az egyik kereskedelmi rádió stúdiójában, ahol Lung László Zsolt és Kozma Attila másfél év alatt több mint ezer reklámot gyártott le. A már akkor népszerűvé vált „székelyes” reklámok adták az ötletet egy komplexebb anyaghoz. A munkához csatlakozott Nagy Szabolcs (DJ White) is, így születtek meg az első slágerek. 2007 nyarán Csíkszeredában egy hivatalos lemezbemutató keretében hallhatták először a CD-n szereplő dalok egy részét a nézők és a sajtó munkatársai, illetve akkor ismerkedhettek meg röviden az első lemezzel, a Székelylenddel. Több videoklip készült a dalokból, amelyek felkerültek a Youtube-ra, így nemcsak Székelyföldön, hanem azon túl is népszerű lett az Open Stage. A Székelylend színpadi produkciója 2008 tavaszára készült el, amit rengeteg előadás követett. 2009 tavaszára elkészült a második lemez, a Kettes Székelylend. A harmadik stúdiólemez, a Lájkodalom 2011 őszén került a boltokba. Az Open Stage hallható/látható a Kossuth Rádió rádiókabaréjában, valamint fontos fesztiválokon, rendezvényeken Románia határain túl is.

Az előadás a Szegedi Fegyház és Börtön és a MASZK Egyesület/THEALTER fesztivál immár hagyományosnak mondható együttműködése keretében vendégszerepel a Csillag Börtönben, a Dankó Pista Fesztiválon.
Lung László Zsolt nem először lép fel a Csillagban: a 2010-es THEALTER keretében, az Aradi Kamaraszínház nagy sikerű Gyerekességek című előadásában láthatta őt a közönség.

www.lunglaszlozsolt.com

Az előadás megtelt, sajnos nem tudunk több előjegyzést felvenni. Köszönjük megértésüket!

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció