Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2012 / Október 12, Péntek

 

Előadás

Webnapló
csak tíz év múlva ne ez a dal legyen alszunk rá egyet... téli utazás a kaposváriakból balta luxus csárdáskirálynő és zombik a nézőtéren hangállam - én zene nélül soha a legjobb előadás: csontbrigád hősök, hétköznapiak megvillan családi pótlék cipőtrend a bűvös mondat blú iz red szong mit nézzünk ma? mindent! én kérekelnézést1 férfibarátságról az athéni timon veretes párbeszéd a fesztiválbarátság égisze alatt hmg/halálra táncoltatott gagarintól steinerig - nagyon szubjektív kis esti hmgs zene u21 hivatalos megnyitó szophoklész reggelire u21 megnyitó előtti megnyitó

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Hóbort Társulat (Szentes): Csontbrigád - színpadi játék Rejtő Jenő azonos című regénye nyomán

12. Péntek 20:00     Régi Zsinagóga

60'

szereplők:
Henry Fécamp: Martinkovics Máté
Sirone kapitány: Jerkus Koppány
Minkiew doktor: Mészáros Martin
Jean Berlac: Mészáros Ágoston
narrátor és technikai munkatárs: Zajácz Olivér
rendezte: A társulat

„Lomhán lebeg a hőség a sivatag felett, mely ormótlanul terül el a végtelen síkon, megadva magát a nap vakító sugarainak, amelyek, mint ezernyi éles tű hatolnak a bőr alá egészen a vénákig, forró homokká változtatva a vért. Hullámzik a táj és lüktet az agy. Az embernek az a rémes gondolata támad, hogy rövidesen apró porszemekké foszlik teste, hiszen az erőd otromba kőfalai sem vetnek árnyékot a légió tisztjeire és a rabokra. Az erődé, melyet a Pokol Sarkának neveznek, ahová megtorlásként vezényelték a katonát szolgálattételre. Aki itt köt ki, úgy érzi az első napon, hogy néhány óráig bírja csak, és meghal. Az első hónap után gyanakvással megsejti, hogy itt esetleg soká élhet az ember, végül már nem sejt és nem hisz semmit. Ide került Henry Fécamp is, akit itt a 63-as fogolyként tartanak számon.”

A Hóbort Társulatot a HMG diákjaiként 2011 szeptemberében hoztuk létre. Összefogásunk célja az volt, hogy megmutassuk egyéni képességeinket egy izgalmas és elgondolkodtató előadás bemutatásával. Ehhez vettük alapul Rejtő Jenő Csontbrigád című regényét, amely az író legkomorabb, az életműből teljesen kilógó alkotása. Az irodalmi alapanyagból nem színpadi adaptációt készítettünk, csupán a történet megkapó hangulatát, helyszínét és karaktereit kölcsönöztük: négy különböző, de egyaránt kilátástalan sorsú személy érzéseit és céljait mutatjuk be a Francia Idegenlégió nyomasztó atmoszférájában.
Az előadás három hónap szorgos munkájának eredménye, társulatunk külső segítség nélkül, arányosan megosztott munkával, közösen készítette el a darabot, melyet nem csak Szentesen, de néhány alkalommal már a szegedi Pinceszínházban is bemutathattunk.

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció