Search
 
  Program | About Thealter | Archive | Press | Links  
 

THEALTER / Festivalblog

 

News

klóz dö hárt, klóz dö dór régi zsinagóga, zsinórpadlás egy teát na mi lesz még? egy óra a kozmoszról - hawking tartuffe - respect, gyerekek! potméter- és kábelrengeteg halottaskönyv kopi pészt - önplagizálok beszélő tárgyak1 tahó e vagy? olyan szakadós ma a szál rájátszás - másik kabát és haza alföldi mint csáknorisz szpíking bádíz nem meghalni, ez a lényeg vagy-vagy keserű kávé, ha fehér kemény alföldi-csáki könyv - a nézőtér kémiája miért szeretem alföldit? elkezdődött

Videók

 

 

keserű kávé, ha fehér

2013.10.05.

21:42a cseh-magyar-szlovák-lengyel alkotói csoport saját emlékeiből rakta össze a white coffee-t. a történet a kirekesztettségről. mindenkinek van ilyen emléke: vagy ő maga élt át ilyet, vagy tanúja volt ennek.

a megalázás, a közösségből való kitaszítás, a csúfolás - a gyerekek kegyetlen világa. amit sokan felnőtt korukban sem nőnek ki.

az előadásnak vannak nagyszerű pillanatai, amikor az ember szíve összeszorul, hányinger kerülgeti, borzong és legszívesebben kiszaladna.


mert ezek a gyerekek - vagy inkább fiatal felnőttek - úgy tudják ezt a témát megmutatni, hogy az tényleg szívet szaggató.

nem kell ahhoz persze zsidónak, cigánynak vagy melegnek lenni, hogy a közösség kirekesszen valakit, és bántsa.
tudunk mindannyian iskolai zaklatásokról, amikor a tanár is kevés, hogy beavatkozzon, a szülő pedig tehetetlen.
tudunk erőszakról, amikor gyerekek verik meg egy társukat, és a jó ég tudja, hogy mi mindenről tudunk még: olyan dolgokról, amikre legszívesebben nem is gondolnánk.
az előadás nem csupán rámutat ezekre a mostanra mindennapossá vált jelenségekre, hanem felébreszti a nézőben a felismerést: aki nem tesz ellene semmit, maga sem jobb egy szemernyivel sem - mert cinkos.

okos darab, jó darab, de a fehér kávé azért mégis csak keserű.Lakmusz Csoport – Divadlo Unlimited (Csehország): White Coffee - fekete-fehér komédia
05. Szombat 19:30     Régi Zsinagóga

nyemcsok éva eső
fesztiválblogger
nyemcsok.eva@gmail.com
to the top
 

2024 THEALTER

Imprint    Sitemap    Privacy policy   Sign in   Registration