Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2017-1 / Május 19, Péntek

 

Előadás

Webnapló
Báj, báj! Ez tényleg nem egy francia film Az aradi cserebogarakról Katarina zuhanása Hazugságnak kínjai Szívdobbanások közt Észvesztés Kis nagylány Üdv hetedik THEALTER U21 Plusz!

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Nézőművészeti Kft.-Manna Produkció (Budapest): Soha, senkinek

19. Péntek 19:30     Régi Zsinagóga

120'

szereplők: Simkó Katalin, Moldvai Kiss Andrea
dramaturg: Gyulay Eszter
asszisztens: Hodászi Ádám
pszichológusszakértő: Heves Andrea
rendező: Scherer Péter

Egy fiatal lány mesél a gondolatairól, érzéseiről, a családjával lévő ellentmondásos kapcsolatáról. Arról, hogyan kezdte megismerni a szerelmet és a férfi-nő kapcsolat intimitásra épülő aspektusait. Majd szép lassan felszínre tör az eltitkolt múlt is. S megjelenik a nagyapa, aki nem más, mint a kislány múltjában lévő sötét alak. A férfi zaklatásának kitett lány a családjára nem számíthat, egyedül kell feldolgoznia azt, ami történik vele. Miként lehet túllépni egy ilyen erős gyermekkori traumán? Miért fontosabb a látszat megőrzése, mint egy gyermek őszintén fájdalmas segélykiáltása? Hogyan válhat egészséges felnőtté egy gyermekként mély traumát átélő kislány?

A dokumentarista hitelességű előadás szövegkönyvének alapja a kortárs német írónő, Teresa Hanika Soha senkinek című regénye, mely egy önéletrajzi indíttatású, hihetetlenül erős drámai történet egy unokáját szexuálisan zaklató nagyapáról. Az alkotók remélik, hogy a közönség számára az előadásban játszó színésznők közvetlensége és az előadás személyes hangvétele egy, a megszokottnál jóval nyitottabb és őszintébb párbeszédet generálhat a családon belüli erőszak tabusított témájáról.
Fotó: Torják Orsi

"Simkó Katalin egészen kivételes színészi alapossággal, érzékenységgel, odaadással és eltökéltséggel jelenítette meg ennek a lánynak a típustörténetét, a szöveg mögötti tartalmat is elénk tárva, a szavaknál is fájdalmasabb módon."
Proics Lilla: Idealizált változat, Revizor

A Nézőművészeti Kft. és a Manna közös produkciói, amiket rendezőként Scherer Péter jegyez, az elmúlt pár évben minden ifjúsági színházi szemlén szerepeltek, és rendre nyerték a díjakat. Scherer egy olyan színházi formát talált, mely a legnehezebb és legérzékenyebb témákat is közel tudja hozni a (diák)közönséghez. Minden előadást beszélgetés követ, sosem hagyja egyedül a nézőket a történetek feldolgozásában. A színészek munkáját kitűnő szakemberek, addiktológusok, pszichológusok, infektológusok és költők segítik.


www.nezomuveszeti.hu
www.mannaprodukcio.hu


16 éven felülieknek!
Az előadás hossza 60 perc, ezt egy feldolgozó beszélgetés követi pszichológus szakértővel.

Jegyár: 1200 Ft, diákigazolvánnyal 1000 Ft

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció