Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

búcsúkeringő díjeső és könnyes majdnem búcsú betűk helyett képek - hólyagcirkusz társulat betűk helyett fotók - a szentesi hmg drámatagozatos diákjai betűk helyett fotók: oleg zsukovszkij - perovics zoltán betűk helyett fotók: vol plané betűk helyett - fotógaléria: malij theatre betűk helyett - fotógaléria -finita la commedia betűk helyett fotógaléria: szabó réka társulata kacagó priznic, szakállas rajkó félix betűk helyett fotógaléria: theatre of jack and joe betűk helyett fotógaléria: theatre trafik előrevetítem az estét betűk helyett fotógalérai: andaxínház betűk helyett fotógaléria : artus goda gábor baráccság vagy nem baráccság négy ásványvíz? visszaszőtt háló - szerezz egy kanalat! A kiszolgáló nem található négy, kásahegy három ez már a második este Derevo és Pintér Béláék kialvatlanok és csíkszeműek, ébresztő!! Elkezdődött! Már csak egy és... Még kettőt Már csak hármat alszunk

Videók

 

 

visszaszőtt háló - szerezz egy kanalat!

2006.07.21.

09:42

internetszünet, kásahegy, elajándékozott fotók, börlex és hólyagkacaj


 

ezt éjjel kezdtem el, de a szolgáltató áthúzta a számításaimat, így maradt a délelőtti munka.

 

a tiszanetnek köszönhetően most sokkal később tudom írni ezt a webnaplót, mint szerettem volna!! tessék tőlem bocsánatot kérni!

 

akkor sorban:

 

0:46 A kiszolgáló nem található.

Vagyis: inter nyet.

Ez engem persze nem tántorít el, írom wördbe, reggel meg majd feldobom, ha már megtalálható lesz a kiszolgáló.

Na.

Tartozom még a kásaheggyel.

Minden évben van egy thealter. Amikor annak vége van, pontosan a következő napon az emberek kettőt pihegnek. Aztán talicskát, ásót meg még több ásót szereznek, maszkot tesznek az arcukra – ezért ők a maszkosok -, hogy ne lélegezzék be, amit nem ajánlatos. És elkezdik hordani, hooooordani a nagy kásahegyet. Előadáskásákat dobálnak a talicskába, van, amelyikük egészen a távoli oroszországba megy érte, onnan tolja sok-sok napon át haza. Mások pesti előadáskásákat szereznek, s ugyan csak mások helyi kásaelőadásokat dobálnak a talicskába. 

 És elkezdik építeni. Óriási naaaaagy kásahegyet. Szegeden. Olyan nagy ez a hegy, hogy nem is fér el egyben! Ezért raknak belőle a zsinagógába, a mars téri pavilonba, a régi hungária, sőőőt, még jut belőle a terekre is.

És amikor áll az előadáskása hegy, akkor jó sokan jönnek. Ki csak a szomszédos utcából, van, aki a határ túloldaláról, és a fővárosból is igen sokan ellátogatnak a városba.

Sokfélék ám!

Vannak, akik imádják a kását, nem tudnak parancsolni maguknak! Minden előadáskásából két kézzel kanalaznak. Szaladnak egyik hegytől a másikig, hogy nekik mindből jusson! Néha meg is üli a gyomrukat.

Aztán vannak a kényeskedők. Akik úgy csinálnak, mintha kényszerből látogatnák a kásahegyet. Messzire eltartott kisujjal fogják a kanalat, épp csak csipegetnek. Nem tolakszanak oda a hegyhez, kivárják, amíg a többiek utat engednek nekik. Szeretik ám az előadáskását, de természetüktől fogva kicsit mindig finnyognak.

Aztán ott vannak a beosztók. Akik részletes tervet készítenek az előadáskása hegyek meglátogatására. Ezt a zsebükben hordják, s el nem térnének semmiért sem tőle, még akkor sem, ha azt hallják, a másik hegynél jobb a kása.

Hét nap alatt aztán az emberek széthordják a kásahegyet.

Viszik a bendőjükben, a zsigereikben.

Az előadás kásák beleépülnek a szívükbe, nyomot hagynak a lelklükben. Valahogy egészségesebbek, jobb emberek lesznek tőle.

Még pontosan három napod van, hogy szerezz egy kanalat és te is velünk egyél.

Jó étvágyat!

 

 

***

 

Van valami nagyon kielégítő a modern világban. Például, hogy egy franszia csoport – kettő fő, szám szerint – Szegedre utazhat. A modern világnak köszönhetően lényegesen gyorsabban érnek ide, mint mondjuk a 17. században.

A Vol Plané a zsinában.

- mit néztél anya?

- börlext.

Itt kezdődött a mai nevetés.

fotókat sajna nem kaptok, elajándékoztam őket.

az úgy történt, hogy mentem a körúton, és akkor odajött egy férfi. azt mondta, egy kis édesbús hangulatot szeretne magának, és hogy adnék-e neki. mondtam, az nincs. szomorkodott kicsit. meg nézett hosszan le, a földre.

aztán végül megkérdezte:

- mid van?

- fényképeim vannak.

- akkor adjál azt, jó?

- jó.

  

és akkor odaadtam neki az összes képemet.

ő nagyon boldog volt. cserébe elárulta, már régen tudta, hogy találkozni fogunk, ezért elrakott nekem valamit. ami csak az enyém, és nekem készítette. és elbúcsúztunk, és ahogyan mondta, elmentem a zsinagógába. belenyúltam az udvari madáretetőbe - konzerv doboz, tudod, színes - és ott volt egy cédé. nekem válogatott zenékkel. félbe volt hajtva, de szerencsére nem tették ki a szemétre, és nem sérült meg.

hát most ezért nem tucc te itt nézni képeket.

 

de majd kicsit lejjebb igen.

 

és még azt is mondta, meg fogja nézni, kidobom-e a kukába az ajándékot vagy sem.

szerinted?

 

**

de folytatom.

 

Aztán éjjel 11kor kacagószínház. Hólyagcirkusz.

erről vannak fényképek.

 

nagyon furcsa hangszereken játszottak, például bohócnyakú léggömbbőgőn. ezen a képen egy másik bőgőféle van, nem a bohócnyakú-

 

 

 

meg csengettyűztek is.

 

 

 

és donna rozita férjhez akart menni. dón krisztóbal meg nőt akart. vagyis nősülni.

és nagyon szép dolgokat láttunk a színpadon, például a dróton bicikliző bohócot, ami nagyon tetszett nekem. épp hogy le tudtam fényképezni, mert rejtegették.

 

 

itt azért még jobban látszik:

 

 

 

és donna rozítának is igen érdekes játéka volt. a mai gyerekeknek nagyon tetszene, biztosan ütnékvágnák.

 

 

és itt van a társulat. az előadás végén, amikor tapsoltunk:

 

 

és azok a színészek, akik az előző fotóról lemaradtak, ők itt vannak:

 

 

férleértés ne essék, aki a két képen kétszer szerepel, nem ikerpár.

 

Dón krisztóbal szépen letette a fejét a párnára – előtte újságpapírt tett rá, nehogy rácsorogjon a nyála -, és négy napig aludt. Mivel rémálmai voltak neki, nagyon sokat fogyott. Olyan sovánka lett, hogy a csizmát úgy kellett rákötni a lábára. De mivel így már nem volt hasznos a társadalom számára, félbe hajtották és kivitték a szemétre.

Dón krisztóbal sorsa nehogy a tiétek legyen.

 

csók.

 

 a lap tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció