Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

búcsúkeringő díjeső és könnyes majdnem búcsú betűk helyett képek - hólyagcirkusz társulat betűk helyett fotók - a szentesi hmg drámatagozatos diákjai betűk helyett fotók: oleg zsukovszkij - perovics zoltán betűk helyett fotók: vol plané betűk helyett - fotógaléria: malij theatre betűk helyett - fotógaléria -finita la commedia betűk helyett fotógaléria: szabó réka társulata kacagó priznic, szakállas rajkó félix betűk helyett fotógaléria: theatre of jack and joe betűk helyett fotógaléria: theatre trafik előrevetítem az estét betűk helyett fotógalérai: andaxínház betűk helyett fotógaléria : artus goda gábor baráccság vagy nem baráccság négy ásványvíz? visszaszőtt háló - szerezz egy kanalat! A kiszolgáló nem található négy, kásahegy három ez már a második este Derevo és Pintér Béláék kialvatlanok és csíkszeműek, ébresztő!! Elkezdődött! Már csak egy és... Még kettőt Már csak hármat alszunk

Videók

 

 

Elkezdődött!

2006.07.17.

18:44

bot, godot, egybalog, beckett, filmszalag (átvágva) szögi és balog által. elkezdődött a tizenhatodik thealter, meg a szassssz.


2006., hétfő, július 17.

 

 

Minden idők legkisebb késésével (uszkve nyolc perc) kezdődött el a tizenhatodik thealter és a hozzá csatlakozott szasssssz megnyitója.

látod, ezen a képen itt van a tömeg. ők nem csak színháznézők, a  színházfeszt szervezők és színházcsinálók is vannak itt, meg akik mindezt megörökítik, a sajtó.

                         

 

 

balog soha ilyen jó megnyitószöveget nem mondott, sajnos, nem fogom idézni, mert úgysem adnám vissza. pech, ha nem voltál ott. balog kezében bot Beckett Godotra várva darabjából, balog ezt a fesztivált beckettnek ajánlotta. meg mindenkinek, aki itt van.

 

aztán azt is mondta, hogy mehetünk strigulákat húzni a halász péterről készült fotókiállításra (révész robi fotói). de ezt nem tudtuk hirtelen megnézni, mert a Gyerevo (így kell a Derevot ejteni) már bent próbált a zsinában.

itt van egy balog (meg a kedves tolmácslány, akinek a fesztigazgató jól feladta a leckét:), aki miben sántikál? hát egy jó fesztiválban (ő mondta):

 

 

 

                                            

 

itt van még egy balogos botos kép.

 

                                          

ettünk dinnyét (kicsit éretlent), naon finom piroshúsú ringlót, jutott bor is.

és ott volt a kapuban a kalapos bohóc, taubácsi magyar változata egy évszázaddal későbbről. nagyon kedvesen állt és mosolygott, míg egynémely érdeklődő vele együtt fotózkodott. de ez most olyan kép, amin egyedül van. pontosabban egy babakocsi társaságában.

 

                                     

                                      

 

és sokan jöttek gyerekkel is, tulipán bohóc nagy örömére. itt van a fesztivál legfiatalabb látogatója:

 

  

                         

 

és itt pedig a nagy pillanat, balog józsef és szögi csaba megnyitották a fesztivált. balog azt mondta, jövőre digitális filmet vágnak majd át - laptopon.

 

 

                  

 

és utána jót nevettünk, aztán jöhetett a borozás, meg a gyümölcsök meg a nagy találkozások. mindenki sorban állt, hogy felvegye a jegyét, mert bizony adott számú székre csak ugyan annyi számú néző fér.

(jajja, sietnem kell, hétkor kezdődik a derevo)

a megnyitónak vannak bölcsességei is. például az egyik az, hogy az egyedfejlődés első szintje a kultúrbunkó. ezzel egy szintben van a sznob. a kettő közül azonban csak az egyik fejlődhet tovább, a másik marad nagy-nagy sötét butaságban. na melyik? a megfejtéseket a nyemcsok.eva@citormail.hu címre lehet küldeni, a thealter végéig. hátha okosabbak leszünk.

 

ja, és még egy szép kép.

- sportsérülés? - kérdezte valaki balogtól, rámutatva a sétabotjára.

- nem - mondta balog. - fejsérülés.

 

egyébként a thealter arra is jó, hogy rég nem látott ismerősökkel találkozz. ott volt hdoni, a magyartévés operatőr, meg a szegedről elszármazott juhászzsolti, aki mostmár inkább koreográfus mint néptáncos. meg még jó sokan, akikkel már biztosan találkoztam, de a nevükre nem emlékszem (szerintem ők sem az enyémre, mert bizonytalanul nézegettek).

 

18:38 van, futás a derevora. csókeső. 

 

 

 16:37

na, ezt kár lett volna kihagyni. bekukkantottam a zsina udvarába.

imádom, imádom az ilyen pillanatokat, imádom a kezdetet.

 

félszeg mosolyok, kis izgalom, barátkozós-ismerkedős kérdések.

sorban álltak a sajtóbelépőért az újságírók, a fesztőrültek az előjegyzett jegyekért, tévéstábok jöttek-mentek. ezek nagyon szép pillanatok, a kezdés előtti órában még mindenki izgul, meg bizakodik, kicsit félszegen, kicsit sután nézik egymást az emberek, hogy na, most mi nemsokára ugyan annak a részesei leszünk, és ti kik is vagytok, és mi kik is vagyunk, és valóban ugyan azért vagyunk itt, vagy van valaki, aki esetleg tévedésből...?

 

a lányok barackot mosnak a csap alatt, a hangosító fiúk kövön pihenve dohányoznak.

 

aki időben regisztrált, még volt ideje elmenni vacsorázni - vagy ebédelni.

 

 én is elrohantam Marcipetiért az óvodába, aztán iránya nótbúkos bolt, ahonnan kölcsönvettem a hordozható webnaplóíró készséget, vettünk még Marcival egy szörpöt, egy energiaitalt, aztán uzsgyi, haza.

otthon elemek és aksik ellenőrzése (fényképezőgép, nótbúk), kulcs, energiaital, belépőkártya.

 pizza be a sütőbe, és most ki, gyors vacsi (ebéd?), aztán futás át a zsinibe. még jó, hogy ilyen közel lakom.

19 perc múlva elkezdődik egyhetes monstre (vagy monster??) színházbajárásom.

(apropó, monstre - vagyis monster. péntekem már biztosan úgy fogok kinézni, mint egy zombi, balognak meg kavicsnak elfelejtettem mondani, hogy NEM BÍROM AZ ÉJSZAKÁZÁST!!!)

 

 

12:22

hát majd elfelejtettem. a zenés programok. ma a jutalom a nap végén a sziámi, aztán itt lesz a kontroll csoport. erről van egy történet, még gimis voltam, amikor volt egy szegedi koncertjük. talán valamelyik egyetemi kollégiumban, pontosan már nem emlékszem. voltak ottan alter srácok meg csajok, meg nagy, széleshátú kidobók. és volt ottan jó sok szék.

mert hogy a szervezők úgy gondolták, majd mi szépen ülve hallgatjuk végig a koncertet. nem bírtunk a fenekünkön maradni, ez nem egy hobóféle józsefattila est, ami olyan hallgatós, hogy lehet ücsörögni. a harmadik számnál már jó néhányan táncoltunk - kb. 20 másodpercig. mert akkor jöttek a nagy erős emberek, és a negyven kilós lányokat szépen lökdösték vissza a székre. a dulakodást persze nem mi nyertük meg, de többen voltunk, mint a kidobók, mindig visszaszökdöstünk a színpad elé. így ment ez egy fél szám erejéig. amíg az egyik zenész, talán Kistamás László azt mondta: elég. ha a közönség nem táncolhat, nem játszanak tovább. győzött a zene, meg a tánc.

az biztos, a konroll csoport kultikus zenekar. azért sosem hittem volna, hogy a zenekar alapításáról megemlékezik a kultuszminisztérium:) pedig így van ám, fenn van a honlapjukon, hogy az "idén 25 éves Kontroll Csoport és 50 éves Bárdos Deák Ágnes néhány koncert erejéig újra összeáll".  zene füleimnek, hogy ez a néhány koncert ereje szegedre is szól. kedden este a jatéban!

 

csók, eső 

 

 

 

11:14

Hétkor kezd a Derevo a Ketzallal. Végre egy jó ötlet: a thealter honlapon azt is feltüntettké, mikor van az előadásoknak vége. Ez fesztiválmániákusoknak nagyon jó infó, legalább tudnak tervezni, hogy loholni kell a következő helyszínre, vagy belefér egy kávézás (borozás, sörözés) is.

 

Ha nem csal a szemem, akkor Pintér Béláék társulata ma dupláz, kétszer is előadják az Anyám orrát.  A Mars tér pavilonjára kíváncsi vagyok, ott még nem láttam előadást.

 

Ma mindent végig fogok nézni, és ha még lesz erőm, akkor a Sziámit is meghallgatom a Jate klubban. Maradjunk annyiban, hogy belehallgatok, és akkor nem szegem meg az ígéretemet.

 

Délután majd rakok fel fotókat is - bár a maszkos profik nyilván jobbakat készítenek.

 

Csakazértis még egyszer felteszem ide a kedvenc képemet,  azzal együtt, hogy a zsini házszámtábláját tessék visszahozni! mert bizony már csak hűlt helye van...

 

                          

 

csók, eső

 

 

 a lap tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció