Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

búcsúkeringő díjeső és könnyes majdnem búcsú betűk helyett képek - hólyagcirkusz társulat betűk helyett fotók - a szentesi hmg drámatagozatos diákjai betűk helyett fotók: oleg zsukovszkij - perovics zoltán betűk helyett fotók: vol plané betűk helyett - fotógaléria: malij theatre betűk helyett - fotógaléria -finita la commedia betűk helyett fotógaléria: szabó réka társulata kacagó priznic, szakállas rajkó félix betűk helyett fotógaléria: theatre of jack and joe betűk helyett fotógaléria: theatre trafik előrevetítem az estét betűk helyett fotógalérai: andaxínház betűk helyett fotógaléria : artus goda gábor baráccság vagy nem baráccság négy ásványvíz? visszaszőtt háló - szerezz egy kanalat! A kiszolgáló nem található négy, kásahegy három ez már a második este Derevo és Pintér Béláék kialvatlanok és csíkszeműek, ébresztő!! Elkezdődött! Már csak egy és... Még kettőt Már csak hármat alszunk

Videók

 

 

Már csak egy és...

2006.07.16.

19:01

Már csak egy és ideér. (Tudoooood, egyet alszunk.)Eddig settenkedett, de mostmár nagyon gyorsan közeleg. A plakátja is kisétikált az utcára - tegnap még az udvaron állt. Ma megnyitó, a zsina udvarában. Ötkor.


2006., vasárnap, július 16.

 

19:04

ez a fesztivál olyan, mint a farkas a kisgidás mesében.

először az egyik lábacskáját dugja be az ajtódon, aztán a másikat.

végül a két kezecskéjét a fejecskéje követi. és már benn is van.

 

a thealter esetében ez épp fordítva: a plakátos megállító tábla költözik kifelé, a zsina udvarából az utcára.

tegnap este még a zárt kerítésen kívülről kattingattam.

imádom a kovácsoltvas kerítéseket.

                               

                               

 

 

azért a thealter plakátjain mindig elrévedek.

van kutyás, halas is talán, gerinces, most meg ez a szem. meg a szem a kávéscsészében. mit szólnál, ha kortyolni kéne belőle egyet? és ott remeg a barna lében egy szemgolyó. brrr. jó, nyilván ez a plakát nem erről szól. lehet azt is belemagyarázni, hogy a nagytesó mindenhol figyel. még a kávéból is néz.

azt is lehet mondani, hogy minden a thealterre figyel, még a kávéd is látni akarja az előadásokat.

azt is lehet mondani, hogy a kávéd a szemed tükre. jól van, tudom, elég az elméletgyártásokból. (tudod, néha rámszól a drágaszág, ész akkor egy kicit vissza kell fognom magam, de cak addig, amíg el nem távolodik. ha ninc a közelemben, újra lehet aszt írni, amit gondolok, cakisz az igazat mindeféle trükközész nélkül)

 

egyszer brüsszel főterén beszélgettem egy dzsánki  raszta forma welszi gyerekkel - szörnyű volt, alig értettem valamit, mident négyszer meg kellett ismételnie, annyira más a welszi meg a brit angol -, de azért hallgattam, mert nagyon érdekeseket mondott. a nevére nem emlékszem már, csak arra, hogy plakátokat készít. ő mondta azt, hogy az ábrázolás szépsége és izgalma abban rejlik, hogy a téma és a plakát a Föld két legtávolabbi sarkán helyezkedik el. vagyis minden összefügg-et-hető (úúú, tudom, nincs ilyen szó) mindennel, minden belemagyarázható mindenbe.

 

eszerint tehát én szerintem ezt a plakát azt mondja, hogy nyissam ki a szemem, menjek be a színházban, és nézzek, meg lássak.

 

nna. egy kicsit pihennem kell, nagyon fárasztó volt a mai kertiparti. meg ez a plakátértelmezés. mellesleg a thealter plakátkészítőjének üzenem, tetszenek a munkái, van nekem elrakva egy-két régi thealteres plakát, nem adnám semmi pénzért.

 

hétfőn ötkor viszlát a zsinában. lesz megnyitó, meg minden. eső is. vagyis én:)

 

és aztán visszavonhatatlanul ránk zúdul a színház. kalandra fel!

 

 

csók, esőa lap tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció