Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2006 / Július 17, Hétfő

 

Előadás

Webnapló
búcsúkeringő díjeső és könnyes majdnem búcsú betűk helyett képek - hólyagcirkusz társulat betűk helyett fotók - a szentesi hmg drámatagozatos diákjai betűk helyett fotók: oleg zsukovszkij - perovics zoltán betűk helyett fotók: vol plané betűk helyett - fotógaléria: malij theatre betűk helyett - fotógaléria -finita la commedia betűk helyett fotógaléria: szabó réka társulata kacagó priznic, szakállas rajkó félix betűk helyett fotógaléria: theatre of jack and joe betűk helyett fotógaléria: theatre trafik előrevetítem az estét betűk helyett fotógalérai: andaxínház betűk helyett fotógaléria : artus goda gábor baráccság vagy nem baráccság négy ásványvíz? visszaszőtt háló - szerezz egy kanalat! A kiszolgáló nem található négy, kásahegy három ez már a második este Derevo és Pintér Béláék kialvatlanok és csíkszeműek, ébresztő!! Elkezdődött! Már csak egy és... Még kettőt Már csak hármat alszunk

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Derevo (Oroszország-Németország): Ketzal

17. Hétfő 19:00     Régi Zsinagóga

75'

„Az eredet:

Hangok,

Hajnali köd,

Esőfalak,

És minden, ami előtte volt.“

 

A világhírű Derevo egyik legújabb produkciójában a csoport vezetője mellett a Derevo Laboratóriumban tanuló fiatal művészek lépnek fel. Az előadást Anton Adaszinszkij vezetése mellett a társulat közösen készítette.

„Ketzal” a nagua nyelven madarat jelent, maga a produkció a mexikói Quetzalcoatl legendáját használja kiindulásul. A Derevótól már „megszokott” csodálatos színpadi látvány mellett tánc- és mozgásstílusuk egyedisége is visszatér ebben az ősi mexikói meséből merítő előadásban. Anton Adaszinszkij szerint a Ketzal „a test déjà vu-je”, „a test éneke”, és mint ilyen, rendkívül személyes alkotás. Mindemellett a társulat ezzel az előadással visszatér egyfajta színpadi egyszerűséghez is, miután éveken át nagyobb szabású produkciókat hoztak létre, valamint sokat dolgoztak más művészeti területeken is.

A Derevo 1992-ben mutatkozott be Magyarországon: a MASZK Egyesület meghívására érkeztek Szegedre. Ma már a társulat folyamatosan járja a világot, a legrangosabb színházi fesztiválok és művészeti programsorozatok vendégei.


www.derevo.org


A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció