Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2006 / Július 20, Csütörtök

 

Előadás

Webnapló
búcsúkeringő díjeső és könnyes majdnem búcsú betűk helyett képek - hólyagcirkusz társulat betűk helyett fotók - a szentesi hmg drámatagozatos diákjai betűk helyett fotók: oleg zsukovszkij - perovics zoltán betűk helyett fotók: vol plané betűk helyett - fotógaléria: malij theatre betűk helyett - fotógaléria -finita la commedia betűk helyett fotógaléria: szabó réka társulata kacagó priznic, szakállas rajkó félix betűk helyett fotógaléria: theatre of jack and joe betűk helyett fotógaléria: theatre trafik előrevetítem az estét betűk helyett fotógalérai: andaxínház betűk helyett fotógaléria : artus goda gábor baráccság vagy nem baráccság négy ásványvíz? visszaszőtt háló - szerezz egy kanalat! A kiszolgáló nem található négy, kásahegy három ez már a második este Derevo és Pintér Béláék kialvatlanok és csíkszeműek, ébresztő!! Elkezdődött! Már csak egy és... Még kettőt Már csak hármat alszunk

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Legal Art Centre (Bulgária): Sarah Kane: 4.48 Pszichózis

20. Csütörtök 18:00     Régi Hungária

60'

„Az ember akkor követ el öngyilkosságot, ha énjének egy kis része mindig is mindenen kívül létezett. Egy, a kezdetektől tartó alkalmazkodás-képtelenségről van szó, ami valószínűleg tudatalatti is. Az öngyilkosságra ítéltetett személy csak véletlenül létezik ebben a világba, tulajdonképp nem tartozik sehová.”

(Desziszlava Spatova)

 

Sarah Kane fiatalon elhunyt angol drámaíró a kortárs, kísérletező színházak egyik meghatározó szerzője napjainkban. Rövid pályafutása alatt megdöbbentő, sokkoló darabokat írt, amelyeket ma már világszerte játszanak. A bolgár társulat előadása a Kane-darab bulgáriai ősbemutatója, amelyet Desziszlava Spatova „egzisztencialista kabaréként” állított színpadra, s így radikálisan újraértelmezte a drámát.

A 4.48 Pszichózis a Várnai Nyár Nemzetközi Színházi Fesztivállal és a Szfumato Színházi Műhellyel együttműködésben jött létre. A tavalyi várnai fesztiválon mutatták be, az idén Németországban és Franciaországban is játszották.

 

A Legal Art Centre 2003-ban mutatkozott be Magyarországon: A cselédek című előadásukkal jelentős szakmai és közönségsikert arattak Szegeden, a THEALTER fesztiválon. A csoport két alapító tagja, Desziszlava Spatova és Sznezsina Petrova előadásaikban rendszerint más-más művészekkel dolgoznak együtt: a Sarah Kane darabban Ivo Dimcsev játssza a másik főszerepet, aki a tavalyi THEALTER fesztivál felfedezettje volt, s 2006 tavaszán nem csak Szegedre tért vissza szólóelőadásával, hanem a budapesti közönségnek is bemutatkozott.


sppetrova@hotmail.com
www.theatrefest-varna.org
www.sfumato.info


A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció