Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

férfitestek barátságdarab: mary és max közöny! balog tollából 150 perc téboly tudta 2 tudta? dehogy tudta igen, a halak alszanak makrancos - amikor belső istennőm egyszerre sír és mosolyog persze, hogy nem alberto kisfeszt van arturo ui - védjük meg a karfiolokat!

Videók

 

 

150 perc téboly

2016.10.02.

10:47

15
révész róbert fotói

19:30-22:15 Régi Zsinagóga:
42. Színház (Budapest):
Összkomfort
a főiskolai hallgatók dühöngő ifjúsága ijesztő képet fest elénk.
egy lány, a rektor lánya, egy magát reményteli tehetségnek tartó fiú, aki beleszeret a rektor lányába, feleségül veszi - a lány pedig félbehagyja zenei tanítványait. van még a fiatal házaspárral együtt élő jóbarát (kemény füves), aki szerelmes a lányba, és egy barátnő, aki a zeneakadémián sikerrel vette az éveket és a legjobb hangversenytermekben lép fel.

a vasárnapok azonban ismétlődőek és unalmasak, sőt, frusztrálóan egyhangúak, és ezek a lassan múló órák mindig ráébresztik a szereplőket arra, hogy valahol nagyon elszúrták az életüket, és olyan, mintha ebből az egész tébolyból nem lenne menekvés. a fiatal pár se veled-se nélküled egymást pusztító szerelme és ragaszkodása végül tragédiába torkollik, a feleség terhes lesz, a szülei elvsizik, elvetél, időközben pedig átveszi szerepét a hangversenytermek királynője - a bálás boltban, a vasalódeszkánál és az ágyban is.


az egész tébolyodott rettenetben csupán azok a rövid percek adnak a nézői szívnek megnyugvást, amikor a két lány hegedül, mert ezek a gyönyörű hegedűfutamok, még ha csak percekre is, de engedik elfeledni, hogy egy önsorstrontó, önpusztító történetnek a közepén csücsülünk, és közben pontosan tudjuk, hogy a végén nem lesz feloldozás: a terhesség-szökés-elvetélés-elmegyógyintézet intermezzója csak időlegesen késlelteti, hogy a szereplők élete visszacsússzon ugyan arra a vakvágányra.

 mindezt pedig kegyetlen 3.x50 percbe belenyomva végignézni - hát, ember legyen a talpán, aki ez után az összkomfortos téboly után még mosolyogni tud a kései vacsorája fölött.


a lap tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció