Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2016 / Július 27, Szerda

 

Előadás

Webnapló
férfitestek barátságdarab: mary és max közöny! balog tollából 150 perc téboly tudta 2 tudta? dehogy tudta igen, a halak alszanak makrancos - amikor belső istennőm egyszerre sír és mosolyog persze, hogy nem alberto kisfeszt van arturo ui - védjük meg a karfiolokat!

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Grotesque Gymnastics: IV. em. 14.

27. Szerda 18:00     Kisszínház

50'

alkotó-előadók: Bardóczy Ilka, Arnaud Blondel, Simkó Beatrix, Téri Gáspár
zene: Mózes Zoltán
tér, jelmez: Klimó Péter
fény: Dézsi Kata
produkciós vezető: Rácz Anikó
producer: SÍN Kulturális Központ

boldogtalankodás variációk egy szobában
groteszk táncgimnasztika cirkuszi elemekkel

„Boldog az, aki otthon boldog.” (Tolsztoj)
Egy mániás nő, egy lusta férfi, egy fura lány lábszármelegítőben és egy negyedik, aki munkából jön, hazaérkeznek. Elkezdenek otthon lenni. Főleg a nappaliban, és arra jönnek rá, hogy az élet nem egyszerű. Nem találják a helyüket. Nehézségeik vannak az otthonlevéssel. Képtelenek meglelni az otthonuk szabad és nyugodt, terheletlen és békés lehetőségeit. És nagyon valószínű, hogy erről a másik tehet.


Fotó: Dömölky Dániel

„A nevéhez hű, két éve alakult Grotesque Gymnastics társulat alkotóinak, a rúdtánc és az akrobatika területéről érkezett Bardóczy Ilkának és az egyre több társulattal performerként és vizuális alkotóként dolgozó Téri Gáspárnak a 4. emelet 14.-gyel sikerült egy mozgásnyelvében és világlátásában is játékos, mégis nagy ívű előadást létrehozniuk.
Az rendben van, hogy a denevérek otthon fejjel lefelé alszanak, na de az mégiscsak furcsa, hogy ha belépsz a negyedik emelet tizennégybe, a lakók éppen fogasnak öltözve lépegetnek át a szobán, vagy a vacsoraasztal fölött akrobatikáznak egy kifüggesztett karikán.”
Szabó Zsuzsa: Az otthon kényelme?, tanckritika.huA Grotesque Gymnastics két alapítója négy éve dolgozik együtt újcirkuszi produkciókban. Téri Gáspár táncos, cirkuszi és a fizikai színházas tapasztalatait, élményeit és ingereit ötvözi sajátságos, a világgal szembeni ironikus, cinikus szemléletmódjával. Alkotótársa a rúdtánc és levegő akrobatika oktató, kétszeres rúdtánc világbajnok, Európa- és magyar bajnok Bardóczy Ilka, akit hasonló szarkasztikus művészeti látásmód és magas szintű technikai tudás jellemez. A két szemléletmód fúziójából, a fizikalitás és a test-nyelv hasonló felfogásából egy sajátos színpadi forma és stílus fogalmazódik meg.
Előadásukba két kiváló táncos-előadót, Simkó Beatrixot és Arnaud Blondelt hívták partnerüknek. A premier tavaly volt az Artus Kortárs Művészeti Stúdióban, majd felléptek a Sziget Fesztiválon, idén ősszel pedig újra színházi térben, a MU Színházban mutatkoznak be. Első alkalommal lépnek fel a THEALTER fesztiválon.

grogym.wix.com/grotesquegymnastics
www.sinarts.org


Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Open Latitudes3 - Az Európai Unió Kultúra Programja, Artus Stúdió, Műhely Alapítvány

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció