Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2016 / Július 26, Kedd

 

Előadás

Webnapló
férfitestek barátságdarab: mary és max közöny! balog tollából 150 perc téboly tudta 2 tudta? dehogy tudta igen, a halak alszanak makrancos - amikor belső istennőm egyszerre sír és mosolyog persze, hogy nem alberto kisfeszt van arturo ui - védjük meg a karfiolokat!

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Trojka Színházi Társulás (Budapest)-MASZK Egyesület (Szeged): Orlando - Virginia Woolf: Orlando című regénye nyomán - bemutató

26. Kedd 22:00     Régi Zsinagóga

110'

szereplők: Petrik Andrea, Egyed Bea, Sztarenki Dóra, Mészáros Piroska
adaptáció: Soós Attila, Kerékgyártó Yvonne
látványtervező: Pázmány Virág
jelmeztervező: Szlávik Júlia
zeneszerző: Tarr Bernadett
dramaturg: Kerékgyártó Yvonne
produkciós manager, konzultáns: Huszár Sylvia
rendezőasszisztensek: Bereczki Csilla, Szepes Anna, Dunai Júlia
rendező: Soós Attila

Orlando nem a hagyományos cselekvő főhős. Legnagyobb ellenfele saját maga, akinek az a feladat jutott, hogy örökké éljen. A Trojka Színházi Társulás az érzékiség nyelvére fordítja le az eredeti mű felkavaró gondolatait. A mozgás és a gesztusnyelv, valamint a zene hármas egységére épülő előadás vérbő és szenvedélyes átváltozás-történet függetlenül attól, hogy a darab szerint Orlando éppen férfi vagy nő inkább.


Fotó: Dömölky Dániel

A Trojka Színházi Társulás 2013-ban alakult Soós Attila színész, koreográfus, rendező vezetésével, aki 2014-ben végzett az SZFE fizikai színházi rendező-koreográfus szakán, Horváth Csaba és Lukáts Andor osztályában. A trojka oroszul hármas fogatot jelent, melyet a rendező így definiál: „A hármas fogat az alkotókból, az előadókból, és a nézőkből áll össze. Nyitott társulás vagyunk, az egyeztethetőség határain belül mindenki szabadon ki-be járhat benne.” Előadásaik a fizikai és a prózai színház határvonalát kutatják az alkotófolyamat minden egyes kreatív elemében: az adaptációban, a mozgás és a gesztusnyelv egységében, a zene és a vizualitás kiemelésében.
A Trojka 2013-ban mutatta be Soós Attila Lenz című diplomamunkáját, ami nagy szakmai sikert aratott. 2014-ben két rendezése, a Lenz és a Cleansed képviselte Magyarországot Bukovinában, a Suceava International Festival for Theater Schools seregszemlén, ahol a Cleansedben nyújtott alakításáért Horkay Barnabás a zsűri különdíját kapta. A Cleansed, melyet a szegedi közönség tavaly májusban, az V. THEALTER U21 plusz kisfesztiválon láthatott, 2014-ben a belgrádi FIST (Festival Internacionalnog Studentskog Teatra) fesztiválon elnyerte mind a közönség-, mind a fődíjat.

www.facebook.com/trojka.szinhazi.tarsulas
A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.
Támogatók, produkciós partnerek: Staféta, Budapest Főváros Önkormányzata, Füge Produkció, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, SÍN Kulturális Központ

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció