Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2016 / Július 29, Péntek

 

Előadás

Webnapló
férfitestek barátságdarab: mary és max közöny! balog tollából 150 perc téboly tudta 2 tudta? dehogy tudta igen, a halak alszanak makrancos - amikor belső istennőm egyszerre sír és mosolyog persze, hogy nem alberto kisfeszt van arturo ui - védjük meg a karfiolokat!

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Manna Produkció-Színház- és Filmművészeti Egyetem (Budapest): Gyásztánc - A szörnyeteg királykisasszony című népmese alapján

29. Péntek 20:00     Kövér Béla Bábszínház

40'

játsszák: Nagy Petra e.h., Feczesin Kristóf, Sáfár-Kovács Zsolt, Geresdi Zsófi, Herman Flóra e.h., Hojsza Henrietta e.h., Fodor Fanni e.h., Szepes Anna e.h., Török Tímea e.h., Vadász Krisztina e.h., Barna Lilla e.h.
dramaturg: Gábor Sára e.h.
tervező: Geresdi Zsófia
koreográfia: Hegymegi Máté
zene: Tarr Bernadett
író-rendező: Lázár Helga e.h.

Adott egy király és adott a lánya, Hilda. Az apa mindent megtesz azért, hogy a lánya a lehető legszigorúbb és legjobb nevelést kapja, Hilda az apja akaratának mindenben aláveti magát, de ahogy cseperedik, annál terhesebbé válik számára az apa diktatórikus rendszere. Amikor Hilda felnőtt, férjhez akarják adni, de Hilda elmenekül az esküvőjéről, bezárkózik a templomba, és amikor utána küldi az apa a vőlegényét, Hilda szörnyeteggé változik és széttépi őt.
Az eset után Hilda nem jön ki, a templomban él tovább, szörnyeteg képében. Az apa természetesen minden erejét latba veti, hogy kigyógyítsa lányát a bajából, de gyógyítási próbálkozásai (ördögűzőt, pszichiátert küld be hozzá, stb.) mind sikertelenül járnak, mivel mindenkit széttép a lány, aki meg akarja őt gyógyítani. Egy idő után már senki nem akar a király segítségére lenni, de végül jön egy fiú a szomszéd országból, akinek sikerül orvosolnia a baját.


Fotó: Gyenese Péter

„A Gyásztánc nihilmese. A mindenkori tizennyolc-huszonpárévesek dilemmája: kapunyitási pánik, későkamaszkori megőrülés… Felnő az ember egy rendszerben, aminek a saját biztonsága és komfortérzete érdekében igyekszik megfelelni. Motivált és eltökélt, szépen cizellált jövőképpel, mindent megtanul, versenyekre megy, minden lécet megugrik, aztán az egyik előtt egyszerre csak megtorpan. És nem történt semmi, tényleg semmi különös – csak éppen a felismerés, hogy ezután már minden így lesz: újabb lécek, újabb kihívások és beteljesítendő elvárások… De minek. Akkor már inkább a nihil. Éljen az entrópia. Fuckthesystem.”
Mondj egy embert, aki nem vedlett át szörnyeteggé! - Interjú Lázár Helgával, szinhaz.hu

www.mannaprodukcio.hu
www.szfe.hu


Ugródeszka sorozat

Korlátozott nézőszám!


 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció