Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2016 / Július 29, Péntek

 

Előadás

Webnapló
férfitestek barátságdarab: mary és max közöny! balog tollából 150 perc téboly tudta 2 tudta? dehogy tudta igen, a halak alszanak makrancos - amikor belső istennőm egyszerre sír és mosolyog persze, hogy nem alberto kisfeszt van arturo ui - védjük meg a karfiolokat!

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Tea for Two tréningek: Ahogy tetszik?! - Shakespeare Reloaded - tréningbemutató (vezetők: Zsótér Sándor, Soós Attila)

29. Péntek 21:00     Régi Zsinagóga

60'

A színházi képzésben résztvevő hazai és határon túli fiatalok részére meghirdetett két kurzus kiindulópontja Shakespeare színháza, de a hangsúlyok megteremtésében, a feldolgozásban szabad a tér. A két alkotócsoport mellett dolgozni fog egy, a színházi írás iránt érdeklődő fiatal, aki egyfajta próbanaplót vezet blog formájában. A résztvevők számára lehetőség nyílik a szakmai fejlődésre és kapcsolatépítésre, mi pedig még komplexebben folytathatjuk a fiatal alkotók támogatását, az utánpótlás felmutatását. Nem titkolt célunk, hogy ne csak mi ismerjük meg jobban a fiatalokat, hogy hogyan gondolkodnak a színházról, hanem az is, hogy ők is megismerjék egymást, és olyan alkotókkal dolgozhassanak együtt, akikkel korábban nem – és hogy emellett kiváló előadásokat is lássanak.

Zsótér Sándor – Shakespeare és Brecht párhuzamok
A THEALTER kiemelt meghívottja, Kossuth-díjas színész, dramaturg, rendező, az SZFE színész tanszakának egyetemi docense. Először 2007-ben, az SZFE negyedéves színészhallgatóival színpadra állított K. mama című előadással volt a THEALTER vendége. Legutóbb 2013-ban, az ötödéves bábszínészekkel készített Brecht-adaptációját, A gömbfejűek és a csúcsfejűeket láthatta a szegedi közönség a III. THEALTER U21 plusz kisfesztiválon. Idén két rendezését, a Kecskeméti Katona József Színház - a POSZT fődíját és két színészi díjat elnyerő - Macska a forró bádogtetőn című előadását, valamint a Stúdió K Színház W.S. Othello című Shakespeare-adaptációját mutatjuk be a fesztiválon, színészként pedig Az aranjuezi szép napok című előadásban lesz látható.

Résztvevők: Bergendi Barnabás, Budizsa Evelyn, Csata Zsolt, Dékány Nikolett, Gombó Viola, Hermányi Mariann, Kanalas Dániel, Nagy Dóra, Zádor Fanni
Tréningblogger: Dohy AnnaSoós Attila - „A ruha visel minket, vagy mi viseljük a ruhát?” (Ahogy tetszik – átöltözés, gender)
Színész, koreográfus, rendező, 2014-ben végzett az SZFE fizikai színházi rendező-koreográfus szakán, Horváth Csaba és Lukáts Andor osztályában, a Trojka Színházi Társulás alapító-rendezője. 2013-ban Lenz című diplomamunkája nagy szakmai sikert aratott. 2014-ben két rendezése, a Lenz és a Cleansed képviselte Magyarországot Bukovinában, a Suceava International Festival for Theater Schools seregszemlén. A Cleansed, melyet a szegedi közönség tavaly májusban, az V. THEALTER U21 plusz kisfesztiválon láthatott, 2014-ben a belgrádi FIST (Festival Internacionalnog Studentskog Teatra) fesztiválon elnyerte mind a közönség-, mind a fődíjat. A Trojka Virginia Woolf Orlando című regényének színpadi adaptációját a MASZK Egyesület támogatásával mutatja be rendezésében a 26. THEALTER keretében.

Résztvevők: Balogh Dorottya, Dunai Júlia Veronika, Fekete Réka, Hódi Virág Noémi, Mész Adrienn, Monhor Viktória, Péteri Lilla, Szepes Anna, Szilasi Eszter Júlia, Takácsy Réka
Tréningblogger: Balázs NóraA tréningbemutató ingyenes.

Az előadást támogatta:

Európai Szociális Alap

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció