Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2016 / Szeptember 25, Vasárnap

 

Előadás

Webnapló
férfitestek barátságdarab: mary és max közöny! balog tollából 150 perc téboly tudta 2 tudta? dehogy tudta igen, a halak alszanak makrancos - amikor belső istennőm egyszerre sír és mosolyog persze, hogy nem alberto kisfeszt van arturo ui - védjük meg a karfiolokat!

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Manna Produkció (Budapest): Jens Raschke: Alszanak a halak? - színdarab az élet kicsi, nagy és utolsó kérdéseiről

25. Vasárnap 19:30     Régi Zsinagóga

75'

játssza: Prohászka Fanni
látvány: Molnár Anna
rendezőasszisztens: Antal-Bacsó Borbála
fordította és rendezte: Szilágyi Bálint e.h.
osztályvezető tanárok: Csató Kata, Csizmadia Tibor

Monodráma a temetőben.
Jette 10 éves.
Emil, az öccse, meghalt.
Csak 6 éves lett.
Jette meglátogatja Emilt.
És elmeséli, mi történt.

Jens Raschke műve 2012-ben a mühlheimi Gyerekdarab Fesztivál fődíját nyerte el. Azóta több helyen bemutatták Németországban, Svédországban, Svájcban és Lengyelországban. Magyarországon Szilágyi Bálint rendezésében látható először.
Az előadás 2015-ben a Színművészeti Egyetemről indult útjára, harmadéves rendezővizsgaként. Azóta több budapesti helyszínen és Tatabányán a MOST FESZT-en, Miskolcon a SZEM-en, Szentendrén, a Művészetek Völgyében és Prágában is játszották. A budapesti RS9 OFF Fesztiválon a zsűri különdíját, a MOST FESZT-en az MMA különdíját nyerte el a produkció.


Fotó: Brozsek Niki

„Szilágyi Bálint maga találta, fordította és rendezte meg vizsgaelőadásként Prohászka Fanni egyetemi hallgatóval az Alszanak a halak? című monodrámát. A piros kisruhás és sárga kapucnis-esőkabátos kislány, Jette kérlelhetetlen makacssággal és logikával szorítja sarokba a felnőtteket a halállal és a halál utáni élettel kapcsolatos kérdéseivel (honnan tudják a felnőttek, hogy egy halottnak nem fáj, ha eszik a kukacok, mikor senki sem tudja, mit érez az ember a halál után?), megtervezi hat éves kisöccsének a legklasszabb temetést (ahol festeni lehet a koporsóra). Prohászka Fanni okos és őszinte tekintettel, konoksággal és életkedvvel, önsajnálat és érzelgősség nélkül játszik, nem gyerekes külsőségekkel, hanem a gyerekség attribútumait életre hívva.”
Szemerédi Fanni: Pillanatképek a MOSTból, Revizor

Prohászka Fanni jelenleg a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja. Szilágyi Bálint negyedéves hallgatóként két rendezésével, Az aranjuezi szép napok és a Rosalie elmegy meghalni című előadásokkal volt jelen az idei THEALTER-en, ahol - megosztva - megkapta a fesztivál junior díját.

www.facebook.com/alszanakahalak.szfe

10 éven felülieknek!
 
A MASZK Egyesület „Szólóban 2016” sorozatának, valamint Sorvezető beavató színházi nevelési programjának előadása.

Jegyár: 1000 Ft, középiskolásoknak: 600 Ft.

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció