Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2011 / Július 23, Szombat

 

Előadás

Webnapló
az u21 plusnak vége - blogzár csoportkép, félgudbáj a kaposvári sziszi a kulturális nem támogatás kapcsán závada dupla bréking nyúz mady-baby, kicsi lány - buszon sírni ajánló: mady-baby füst és könny a szembe - kaposvári cseh tamás esti mese helyett: csuja imre háy jános: nehéz tb - de nem az, amire gondoltok hi! jól van, drámaisok! háy jános meg én - ha már egyáltalán lehet ilyet gondolni mit nézünk ma? drámaisok szentesről medvecirkusz, világszám töredékek - józsef attila, én is szeretlek téged balogféle megnyitó fesztiválfíling van eladó blogger szubjektív ön kéntes? thealter u21 plus - blognyitó song

Részletes információ

Oldal nyomtatása

József Trefeli Társulat (Svájc): JINX 103

23. Szombat 19:00     Klauzál tér

20'

koreográfia és tánc: Trefeli József, Varga Gábor
zene: Fred Jarabo

A JINX 103 egy Genfben született kortárs magyar darab, egy 20 perces képzeletbeli rituálé. Trefeli József és Varga Gábor egy olyan darabot kíséreltek meg létrehozni, amely híven tükrözi sajátos kettősségüket. Bár magyarok, mindketten más országban születtek (József Ausztráliában, Gábor a Szovjetunióban), más kultúrában nőttek fel. Mindkettőjük legfontosabb kifejezőeszköze a kortárs tánc, gyökereik mégis a tradícióba, a magyar néptáncba kapaszkodnak.
Ritmusok széles skálája, elektronikus zene és népzene, improvizáció és kötött táncfolyamatok, absztrakt és konkrét keveredik, harcol egymással, alkot különös egységet ebben a darabban, mely egy képzeletbeli rituálé szerkezetére épül. A két táncos előtt egy közös cél lebeg: együtt táncolni és az ezáltal gerjesztett örömöt átadni mindenkinek. Együtt, ugyanarról beszélni.
Erre utal a darab címe, JINX 103 is. Magyarországon, amikor két ember véletlenül egyszerre mondja ugyanazt a szót, az nyer, aki ezt követően hamarabb kiáltja: 103! A „jinx” ennek az angolszász kultúrában létező megfelelője.

Trefeli József tánctanulmányait Ausztráliában végezte, majd európai koreográfusokkal kezdett dolgozni. Svájcban telepedett le, ahol 2005-ben megalapította saját társulatát. 2007-ben Real Life Wrong című előadásával lépett fel először a THEALTER Fesztiválon, 2008-ban pedig a fesztivál felkérésére készített táncelőadást Ooorfeusz címmel.

www.jozseftrefeli.org

A vendégjáték támogatója: Genf város önkormányzata (Svájc)

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció