Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2011 / Július 22, Péntek

 

Előadás

Webnapló
az u21 plusnak vége - blogzár csoportkép, félgudbáj a kaposvári sziszi a kulturális nem támogatás kapcsán závada dupla bréking nyúz mady-baby, kicsi lány - buszon sírni ajánló: mady-baby füst és könny a szembe - kaposvári cseh tamás esti mese helyett: csuja imre háy jános: nehéz tb - de nem az, amire gondoltok hi! jól van, drámaisok! háy jános meg én - ha már egyáltalán lehet ilyet gondolni mit nézünk ma? drámaisok szentesről medvecirkusz, világszám töredékek - józsef attila, én is szeretlek téged balogféle megnyitó fesztiválfíling van eladó blogger szubjektív ön kéntes? thealter u21 plus - blognyitó song

Részletes információ

Oldal nyomtatása

GoBe Társulat (Budapest): VaDULva – generációs táncerotika - premier

22. Péntek 20:00     Régi Zsinagóga

60'

EroTársak:
Aphrodité: Tallós Andrea
Érosz: M Kecskés András
Héra: Balázs Mari
Zeusz: Laborfalvi Soós Béla
Nimfák: Rózsahegyi Orsolya, Rovenszky Réka, Sárai Rachel, Schnetz Johanna, Fülöp Tímea (Pallasz Athéné)
Kentaur: Parti Péter
Ádám és Éva: Budai László, Pirity Andrea
Új Generáció: Cinke Ágnes
zenekar: Kovács Bendegúz, Dóczy Gabriella, Gerzson János, Pálhegyi Máté
jelmez: Andrea T Haamer
jelmeztervező asszisztense: Újszászi Tünde
dramaturg: Turai Katalin
bandagazda: Góbi Rita


Istenek születése és alakváltozásai, harcai, táncai és nászai egy kosztümös, különleges összművészeti világban a GoBe Társulat stílusában.
Jelen lesznek a tangósok, néptáncosok, balerinák, kortárs táncosok, sztriptíztáncos, pantomimes, operaénekes, csellista, hárfás, lantos, fúvós.
Az Erotika Törvénye megkerülhetetlen, ami megfoganhat, vonzza a nemzőképest és a frigyből utód születik. Pontosabban a testek frigyéből utód, a lelki unióból új arcú lélek, a szellemi frigyből alkotás. Az ember így vagy úgy, újra és újra képes megfoganni, folyton vágyik hát a megtermékenyítő befolyásra. A görög mitológia világa még őrzi annak a mágikus hitnek a lenyomatát, ahol természeti és isteni erő egy és ugyanaz, ahol az embert istenek táplálják, de cserébe – áldozati szertartások révén – az embernek is táplálnia kell isteneit. Termékenység és erotika világa egy és ugyanaz, a nászból mindig utód, termés, a jövő biztosítása lesz. Darabunkban megidézzük a görög mitológiának a szerelem egyes aspektusaira leginkább reflektáló mozzanatait, így Érosz és Aphrodité születését, Hérát, mint pávakirálynőt, Zeusz kőbevésett uralmát, bikává alakulását, Kentaur harcát, Dionüszosz ünnepét.

Igaz, ma már száműztük az Isteneket, de ha nem csak a mában szeretnél élni, létezni, akkor utazz el velünk ebbe a különleges, finomra hangolt világba!

A THEALTER Fesztiválra két sikeres produkció után most harmadszor kap meghívást a GoBe Társulat. Először egy utcai performansszal (Tükör mögött) ismerkedett meg a szegedi közönség (2009), tavaly Tolnai Ottó munkásságát kutattuk (Tolnai Tánclexikon), idén pedig az erotika témájában készítettük el új bemutatónkat a fesztivál felkérésére.


www.gobirita.hu


Köszönet: Szedenics Nikoletta, Kerekes Emőke, Sinkovics Ede, Góbi Gábor, Vörös Zsolt, Lenka Kajanovicova

Támogatók: NKA, NEFMI, Mozgóház Alapítvány, Műhely Alapítvány, Octopont Táncstúdió, Sín Kulturális Központ, MASZK Egyesület (Szeged)

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció