Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2011 / Július 22, Péntek

 

Előadás

Webnapló
az u21 plusnak vége - blogzár csoportkép, félgudbáj a kaposvári sziszi a kulturális nem támogatás kapcsán závada dupla bréking nyúz mady-baby, kicsi lány - buszon sírni ajánló: mady-baby füst és könny a szembe - kaposvári cseh tamás esti mese helyett: csuja imre háy jános: nehéz tb - de nem az, amire gondoltok hi! jól van, drámaisok! háy jános meg én - ha már egyáltalán lehet ilyet gondolni mit nézünk ma? drámaisok szentesről medvecirkusz, világszám töredékek - józsef attila, én is szeretlek téged balogféle megnyitó fesztiválfíling van eladó blogger szubjektív ön kéntes? thealter u21 plus - blognyitó song

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Szegedi Focus Műhely: Good Bye, Sweet Naivety! - premier

22. Péntek 23:59     Régi Zsinagóga

61'

Freddy mester: Seres István (Pipu)
Lil’Pea: Borsos Beáta
Dizzy Doll: Bartha Zsuzsanna
Freddy mester sleppje:
zongorista: Préda-Kovács Zsolt
gitáros: Szokola Vince
hegedűs: Szabó János Bence
dobos: Vígh István
Freddy mester kiszolgáló személyzete:
fényét igazgatta: Szabó Gábor
zenéjét szerezte: Préda-Kovács Zsolt
színpadra rendezte: Benkő Imola Orsolya

„Minden városban van egy Elm Street” (Freddy Krueger)
„Mindenkinek megvan a maga Freddyje” (Benkő Imola Orsolya)

A Szegedi Focus Műhely legfrissebb bemutatója West Craven Rémálom az Elm utcában című filmjei nyomán készült, és Freddy Krueger legendás alakja köré szerveződik.
Az előadás fő pillére Freddy Krueger mozgatórugója és jelmondata: „megölni az ártatlanságot!” Hiszen „minden városban van egy Elm Street”, ahol éjjel- nappal „öldöklés folyik”, teljes leszámolás a gyermekkori ártatlansággal, naivitással. A Szegedi Focus Műhely előadásában a helyszín a Város analógiájára a Lélek Városa, az Elm utcának pedig a Lélek Zsákutcája feleltethető meg. Freddy Mester, Freddy Krueger paródiájaként a lélekben lakozó különböző humoros alakváltozatokat felöltő Rémként jelenik meg az előadásban. Freddy Mester a fiatal kiskamaszokat – akik még félig a gyerekkor biztonságában élnek, álmodoznak, és a naiv képzelgések eledelén élnek – titkosan rejtegetett legbensőbb Rémeikkel, állandósult szorongásaikkal szembesíti. A lánykák saját Rémükkel álmukban szembesülnek és küzdenek meg. Szorongásaik elsőre talán nevetségesnek tűnnek, ám mindannyiunk által ismertek, sokunk által átélt, s talán mind a mai napig visszaköszönő kamaszkori rémek: a változó testképből fakadó csúnyaság és az érzelmi kiszolgáltatottság.
Az előadás célja bemutatni, hogyan öljük meg a bennünk élő Rém (Freddy) segítségével a gyermeki naivitást, ártatlanságot. Felnőttként többnyire leszámolunk a naivitással, engedünk a társadalmi elvárásoknak, és egész életünket, az újabbnál újabb saját magunk által „termelt” Rémek (Freddyk) társaságában töltjük. Amelyek vagy legyőznek minket, vagy mi győzzük le őket, és válunk egyre erősebb személyiséggé. De ezzel együtt a gyermeki ősbizalom, és az abból fakadó naivitás eltűnik az életünkből, vagy átalakul egy másik típusú játékossággá, amely állandó nosztalgiával viseltetik a gyerekkor iránt.

A Szegedi Focus Műhely 2002-ben indult útjára Benkő Imola Orsolya, a társulat jelenlegi művészeti vezetőjének irányításával. Korábbi előadásaikat Szeged mellett sikerrel mutatták be például a Kecskeméti Katona József Színház Üzemszínházában, a budapesti Szkéné Színházban, Pécsett, a Művészetek Völgyében, Szabadkán a Kosztolányi Dezső Színházban, a Függetlenek Éjszakája alkalmából Budapesten, és nemzetközi fesztiválokon is. Legújabb előadásuk a MASZK Egyesület felkérésére és támogatásával készült.

www.focusmuhely.hu

Támogatók: Szeged MJV, MASZK Egyesület (Szeged)
Médiatámogató: Factory Creative Studio (Szeged)

Az előadást támogatta:

Szeged MJV Önkormányzata

MASZK Egyesület

Factory Creative Studio

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció