Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2011 / Július 24, Vasárnap

 

Előadás

Webnapló
az u21 plusnak vége - blogzár csoportkép, félgudbáj a kaposvári sziszi a kulturális nem támogatás kapcsán závada dupla bréking nyúz mady-baby, kicsi lány - buszon sírni ajánló: mady-baby füst és könny a szembe - kaposvári cseh tamás esti mese helyett: csuja imre háy jános: nehéz tb - de nem az, amire gondoltok hi! jól van, drámaisok! háy jános meg én - ha már egyáltalán lehet ilyet gondolni mit nézünk ma? drámaisok szentesről medvecirkusz, világszám töredékek - józsef attila, én is szeretlek téged balogféle megnyitó fesztiválfíling van eladó blogger szubjektív ön kéntes? thealter u21 plus - blognyitó song

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház (Románia): Gianina Cărbunariu: Mady-baby

24. Vasárnap 20:00     Régi Zsinagóga

80'

játssza: Borbély B. Emília
fordította: Csűrös Réka
rendező: B. Fülöp Erzsébet

„Otthon… én nem vagyok otthon. Itthon sem vagyok itthon. De otthon sem vagyok otthon. Otthon nem vagyok itthon, itthon nem vagyok otthon. Én nem leszek otthon se itthon, se otthon.” (Mady)

A monodráma három román fiatalról és az önfeláldozásról szól. Egy nehéz körülmények között élő bukaresti lányt Voicu, az Írországban élő barátja rávesz, hogy költözzön ki hozzá. A repülőtéren Mady találkozik Bogdánnal, együtt utaznak, és a továbbiakban hármójuk sorsa egybefonódik. A fiúk önmegvalósításról szóló harcában a lány eszközzé, majd áldozattá válik. Mindketten Mady prostitúciójából húznak hasznot.

Az előadás olvasatában Mady története a jóság és bűn, alászállás és megváltás, önzés és áldozathozatal fogalmai köré csoportosul. Eltompult, részvétlen korunkban Mady hús-vér, megtapasztalható valósága élő tanúbizonyságaként szolgáljon az önzetlen szeretetnek, amellyel, ha figyelmesek vagyunk, civil életszféránkban bárhol találkozhatunk: köztereken és átjárókon, autóbuszon és bevásárlóközpontokban, útszéleken és kórházakban, a másikban és önmagunkban.


Borbély B. Emília alakításával 2010-ben elnyerte a Legjobb színésznőnek járó díjat a XXV. Piatra Neamţ-i Színházfesztiválon, a zsűri különdíját a VIII. Nemzetközi Egyetemi Színházi Fesztiválon Pécsett, 2011-ben pedig a „Gala Star” Fesztivál fődíját Bákón.

„Borbély B. Emília játéka olyannyira természetes, annyira pátoszmentes és könnyed, hogy elfelejtem, hogy színésznő játszik egy szerepet. Ez a könnyedség teszi torokszorítóvá a produkciót. A színésznő nemcsak művészi tehetségről tesz tanúbizonyságot, hanem hihetetlen rögtönzési képességről. Pillanatig sem esik ki a szerepéből, akárhogy is reagálnak a nézők. Úgy tűnik, mintha helyben találná ki a szöveget, pedig betanult színdarabot ad elő. Úgy tud váltani komédia és dráma között, hogy egyik pillanatban harsányan nevetek, másikban a könnyeimmel küszködök.” (Simon Judit, Erdélyi Riport)


A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház a kulturális sokszínűség támogatója. Temesvár multikulturális város, a közönség rendkívül változatos, a színház pedig gazdag repertoárjával próbál megfelelni a nézők igényeinek. Kínálatában helyet kapnak klasszikus és kortárs szerzők művei, klasszikus és kortárs színházi és nonverbális előadások, musicalek, báb- vagy marionett-produkciók. Darabjaik számos nemzeti és nemzetközi fesztiválon szerepeltek, rangos díjakat nyertek el. A színház aktív szerepet vállal a DKMT Eurorégióban, így előadásaikat a régió különböző pontjain is rendszeresen bemutatják, Arad, Nagyvárad, Lugos, Újvidék, Szabadka, Békéscsaba és Budapest is gyakran házigazdái a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház produkcióinak.

www.tm-t.ro

Korlátozott nézőszám! Előzetes jegyrendelés szükséges!

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció