Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2011 / Július 21, Csütörtök

 

Előadás

Webnapló
az u21 plusnak vége - blogzár csoportkép, félgudbáj a kaposvári sziszi a kulturális nem támogatás kapcsán závada dupla bréking nyúz mady-baby, kicsi lány - buszon sírni ajánló: mady-baby füst és könny a szembe - kaposvári cseh tamás esti mese helyett: csuja imre háy jános: nehéz tb - de nem az, amire gondoltok hi! jól van, drámaisok! háy jános meg én - ha már egyáltalán lehet ilyet gondolni mit nézünk ma? drámaisok szentesről medvecirkusz, világszám töredékek - józsef attila, én is szeretlek téged balogféle megnyitó fesztiválfíling van eladó blogger szubjektív ön kéntes? thealter u21 plus - blognyitó song

Részletes információ

Oldal nyomtatása

FÜGE / MŰHELY Alapítvány produkció: Forget it! / Felejtsd el!

21. Csütörtök 23:59     Régi Zsinagóga

41'

alkotók: Alain El Sakhawi, Catalin Vieru, Dombi Kati, Dózsa Ákos, Massimo Trombetta
fény: Vida Zoltán
hang: Kovácsovics Dávid
művészeti konzultáns: Hegedűs Sándor
produkciós vezető: Kulcsár Viktória
koreográfus-rendező: Dózsa Ákos

„Mondd el és elfelejtem. Mutasd meg és megjegyzem. Engedd, hogy csináljam, és megértem.”
Konfucius

A táncosokból és színészekből álló francia-olasz-román-magyar koprodukció különböző kultúrákat kapcsol össze egy előadásban. A tánc, a mozgás, a hang és a jelbeszéd eszközeit használva egymás megértése új kommunikációs csatornákat teremt. Képesek lehetünk-e elfelejteni a belénk nevelt hiteket, tévhiteket és ez által létrejöhet-e a feltétel nélküli nyitott kommunikáció?

A kortárs táncszínházi előadás közös kapcsolódási pontokat keres a nyelv és a különböző háttérrel és kultúrával rendelkező művészek viselkedési formái között. Az alkotók arra a kérdésre keresik a választ, hogy hogyan lehetséges egy közös színházi nyelv megteremtése egy hagyományos színházi környezetből és a kortárs kifejezésmódból kiindulva. A közös munkában megjelenő új irányokat és hasonlóságokat szeretnék feltérképezni egy háromlépcsős struktúra segítségével, ami nem más, mint a kommunikáció egymást követő fázisai a non-verbális csatornáktól kezdve a táncon/mozgáson át a jelbeszédig.

Arra is kíváncsiak, hogyan lehetséges a kapcsolódási pontok kialakítása egy új környezetben eltérő eszközöket igénybe véve. A különböző nyelvek jelbeszéde országonként változik, ugyanaz a szöveg más és más értemet kap az egyes nyelveken. A különböző gyakorlatok célja, hogy új utak nyíljanak meg a tánccal való párbeszéd kialakítására és hogy a kommunikáció fesztelen legyen ebben a kialakult rendszerben. Továbbá azt is szeretnék megmutatni, hogyan szerveződik kapcsolat a két nem között.

A cím arra a momentumra utal, amikor a különböző kultúrákból származó emberek megfeledkeznek magukról és a saját nyelvükről, ez által szabad utat adva az emberi értékeknek. Ezeket az értékeket szeretnék kihangsúlyozni a tánc és a mozgás eszközeivel, és szeretnék egymást megérteni egy új és fejlett színházi nyelven.


Külön köszönet a próbateremért: Tünet Együttes, Gergye Krisztián Társulat

Támogatók: Műhely Alapítvány, Flórián Műhely, Nemzeti Kulturális Alap, Jardin d'Europe

A projekt az Európai Unió Kultúra Programjának támogatásával valósult meg.

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció