Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2011 / Július 21, Csütörtök

 

Előadás

Webnapló
az u21 plusnak vége - blogzár csoportkép, félgudbáj a kaposvári sziszi a kulturális nem támogatás kapcsán závada dupla bréking nyúz mady-baby, kicsi lány - buszon sírni ajánló: mady-baby füst és könny a szembe - kaposvári cseh tamás esti mese helyett: csuja imre háy jános: nehéz tb - de nem az, amire gondoltok hi! jól van, drámaisok! háy jános meg én - ha már egyáltalán lehet ilyet gondolni mit nézünk ma? drámaisok szentesről medvecirkusz, világszám töredékek - józsef attila, én is szeretlek téged balogféle megnyitó fesztiválfíling van eladó blogger szubjektív ön kéntes? thealter u21 plus - blognyitó song

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Aradi Kamaraszínház (Románia): Különjárat - Dalok, szavak, találkozások

21. Csütörtök 16:00     Csillag Börtön

60'

Éder Enikő estje

„Én nem tudom másképp, csak ennyit tudok, és hiába kérnéd, mást nem adhatok. Jöhet egy másik, ki többet ígér, ki szebben dalol majd, mint ő meg én. De nem tudom másképp, csak ennyit tudok. A csodák helyett csak egy mosolyt adhatok.” (Bódi László: Csodálatos világ)

Utazom hangokban és szavakban. Tájaim emlékezések. A menetrendet kötetekbe szedték, találomra felütöm, hogy ma éppen honnan hová. Ha akarom, leszállok és végigsétálok a szavak mentén. Ha akarjátok. Útitársam a vonatfütty. Csomagom nincs, amit nektek hoztam ajándékba, talán nem sok, talán minden. Dalok és számomra nagyon kedves szavak. Egy este, egy állomás. Utána tovább utazunk, hogy ki, merre, talán csak Isten tudhatja.
Játsszatok velem emberek, én elbújok. Ti megkerestek?

„Miközben estéről estére másokhoz igazodva a mások szerepében adhatja önmagát, néha a színésznek is szüksége van az őszinte vallomásra. Amikor kendőzetlenül beszélhet félelmeiről, kétségeiről, álmairól. Az útról is, amelyet országok, városok között tesz meg, ahonnan folyton hazavágyik. És arról a másik útról, amely a színészből indul a közönség felé. Szavakkal és dallamokkal különleges tájakon, ismerős és ismeretlen vidékeken, ahol emlékezni, nosztalgiázni lehet. S közben kinő a fészek a házból, a ház az utcából, s az út a térből és az időből is. Éder Enikő temesvári színművésszel a képzelet végtelen tartományában járunk…” (Bodolai Gyöngyi, e-nepujsag.ro)
Az előadás partnere a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.

Az előadás a Szegedi Fegyház és Börtön és a MASZK Egyesület/THEALTER fesztivál immár hagyományosnak mondható együttműködése keretében vendégszerepel a Csillag Börtönben, a Dankó Pista Fesztiválon.

www.akamara.ro

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció